Wijs naar de sterren
Boek

Wijs naar de sterren (cop. 2010)/ Brenda en Brian Williams, [vert. uit het Engels: Margreeth Kooiman]

Hoe werden de pyramides in Egypte gebouwd en wat is daar allemaal te vinden? Met grote kleurenfoto's. Vanaf ca. 10 t/m 12 jaar, ook voor moeilijke lezers.

Aanwezigheid

Recensie

De Egyptische pyramides zijn wereldberoemd. In acht korte hoofstukken wordt onder andere ingegaan op de bouw van de pyramides, de geheimen van de graftombes, farao's, mummies en astrologie. Elke dubbele pagina is voorzien van een grote illustratieve kleurenfoto. Overzichtelijke lay-out met eenvoudige teksten in een grote letter. Ze bevatten nauwelijks details, waardoor de doelgroep vooral gericht blijft op hoofdlijnen. Kernwoorden staan steeds vetgedrukt zodat je snel weet wat centraal staat. Ze zijn ook te vinden in de verklarende woordenlijst achterin. Soms is extra informatie opgenomen in een gekleurd kader. De toelichtingen bij de foto's zijn ook opgenomen in een kader. Het begin van elk hoofdstuk is gemarkeerd met een band in een bepaalde kleur. Achterin staan een tijdbalk, internetlinks, titelverwijzingen en een register. Voor de moeilijke lezer is dit een duidelijke en goed leesbare informatieve uitgave, voorzien van een intrigerend omslag. Uitgebracht in de serie 'Skoop'*, bedoeld voor kinderen die moeite hebben met lezen. Vanaf ca. 10 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789054839361

Titel Wijs naar de sterren
Auteur Brenda Williams
Secundaire auteur Margreeth Kooiman ; Brian Williams
Type materiaal Boek
Uitgave Leidschendam : Biblion Uitgeverij, cop. 2010 - [Sprang-Capelle] : Delubas
Overige gegevens 32 p - ill - 25 cm
Annotatie Ondertitel op omslag: Oude Egyptische piramides - Met lit. opg., reg - Vert. van: Reach for the stars. - Oxford : Harcourt Education, 2008. - (Fusion series)
ISBN 9789054839361
PPN 32560729X
Rubriekscode 712.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Piramiden
PIM Rubriek Beeldende kunst
PIM Trefwoord Piramiden

Relaties/Serie

Skoop
Boek

Skoop (2008-...)

vol.
Uitgeleend