The sign of four
Boek

The sign of four (2005)/ Sir Arthur Conan Doyle, retold by Anne Collins ; [ill. by Kay Dixie, i.e. Dixey]

Na de verdwijning van haar vader ontvangt een jonge vrouw parels van een anonieme afzender en besluit Sherlock Holmes in te schakelen. Met opdrachten en twee cd's. Vanaf ca. 15 jaar.

Recensie

De serie 'Macmillan Readers'* biedt een verscheidenheid aan leesmateriaal en is ontwikkeld voor iedereen die de Engelse taal leert. Dit deeltje is een verkorte versie van een verhaal over Sherlock Holmes. Na de verdwijning van haar vader ontvangt een jonge vrouw parels van een anonieme afzender en ze besluit Sherlock Holmes in te schakelen. Ondanks de beperkte woordenschat, is het gelukt om het verhaal sfeervol en spannend te houden. De foto op het omslag is ook sfeerverhogend, maar dat geldt niet voor de illustraties in het boekje zelf. Ze zijn ouderwets en erg donker, maar werken wel ondersteunend bij de tekst. Het boek sluit af met een verklarende woordenlijst, vragen over de tekst en woordenschatoefeningen, waarvan de antwoorden op de website van de uitgever te vinden zijn. Door de bijgeleverde cd's waarop het verhaal duidelijk wordt voorgelezen, is het eveneens een luisterboek. Geschikt na circa drie jaar Engelse les. Niveau: B1, 1600 hoofdwoorden. Vanaf ca. 15 jaar.

Specificaties

Engels | 9780230035218

Titel The sign of four
Auteur Arthur Conan Doyle
Secundaire auteur Anne Collins ; Kay Dixey
Type materiaal Boek
Editie [Repr.];
Uitgave Oxford : Macmillan, 2005
Overige gegevens 71 p - ill - 20 cm - 2 audio cd's
Annotatie Oorspr. uitg.: London : Heinemann Educational Books, 1983. - (Heinemann guided readers, Intermediate level ; 32). - Oorspr. volledige uitg.: 1890
ISBN 9780230035218
PPN 328299383
Genre detectiveroman
Taal Engels