Naar school
Boek

Naar school (cop. 2010)/ Kate Petty, Lisa Kopper en Jim Pipe, [vert. uit het Engels Grietje Spee Smit ; ill. Lisa Kopper]

Sam gaat voor het eerst naar school. Hij mag er verven, puzzelen, zingen en de juf leest voor. Prentenboek met kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Instructief prentenboek over een belangrijke gebeurtenis in het leven van een kleuter: de eerste dag naar school. Sam is zo'n kleuter. Gelukkig valt het mee als je mag verven, buiten spelen, puzzelen, zingen en als de juf voorleest. Sam verheugt zich op morgen als hij wéér leuke dingen mag doen en zijn nieuwe vriendinnetje Maria er ook is. Enkele regels tekst in een groot lettertype. Na het afgeronde verhaaltje is er een dubbele pagina waarbij de bezigheden van die dag opgesomd en gevisualiseerd worden. De kleurige illustraties op een witte ondergrond zijn stijfjes en net als de tekst erg braaf. Naast de tekeningen in een kleiner kadertje kleine kleurenfoto's met een aanvullende opmerking of een vraag aan de lezer. Naast een inhoudsopgave is er ook een register (niet echt nuttig) en worden enkele websites genoemd. Het boek maakt deel uit van de serie 'Mijn eerste keer' en verscheen in 1988 bij een andere uitgever onder de titel 'Ik ga naar school', maar is nu opnieuw vertaald. Gezien de herkenbaarheid nuttig om voor te lezen aan/bespreken met kinderen die net als Sam deze stap moeten maken. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789055664849

Titel Naar school
Auteur Kate Petty
Secundaire auteur Grietje Spee Smit ; Lisa Kopper ; Jim Pipe
Type materiaal Boek
Uitgave Etten-Leur : Ars Scribendi Uitgeverij, cop. 2010
Overige gegevens 24 p - ill - 25 cm
Annotatie Met lit. opg., reg - Vert. van: Starting school. - Oxford : Aladdin Books, 2007. - (My first time)
ISBN 9789055664849
PPN 326688781999943356
Rubriekscode 472
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Schoolgaan
PIM Rubriek Opvoeding en Onderwijs
PIM Trefwoord Schoolgaan

Relaties/Serie

Mijn eerste keer
Boek

Mijn eerste keer (cop. 2010-...)

vol.
Uitgeleend