Laat voor de thee in het hertenpaleis
Boek

Laat voor de thee in het hertenpaleis een familiegeschiedenis in Bagdad (cop. 2010)/ Tamara Chalabi, vert. [uit het Engels] door Auke Leistra en Atty Mensinga

Autobiografisch relaas over een Irakese familie, eind jaren vijftig naar Amerika gevlucht en na de val van Saddam Hoessein weer betrokken bij Irak.

Aanwezigheid

Recensie

De familie Chalabi vormde tot 1958 een van Iraks meest invloedrijke families. Ze namen belangrijke economische en politieke functies in. Na de politieke omwentelingen in de jaren '50 was de familie gedwongen het land te verlaten. Ze bouwden een nieuw bestaan op in Libanon, Engeland en Jordanië. Na de Amerikaans inval in Irak van 2003, maakt Ahmed Chalabi deel uit van de regering van het land. Zijn dochter Tamara reist met hem mee naar Baghdad en maakt voor het eerst kennis met het land dat ze alleen kende uit de verhalen van haar familie. In dit relaas verweeft ze de geschiedenis van het 20ste eeuwse Irak met haar familiegeschiedenis, en de zoektocht naar haar eigen identiteit. Ze schetst een levendig beeld van de ondergang van het Ottomaanse rijk, de vorming van de moderne natiestaat Irak, en de wrede ontwikkelingen onder het regime van Saddam Hoessein. En ze vertelt over het moeizame bestaan in ballingschap van met name haar grootouders. Het verhaal is rijk geïllustreerd met familiefoto's en plattegronden en voorzien van chronologie en woordenlijst. Paperback; vrij kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789047200260

Titel Laat voor de thee in het hertenpaleis : een familiegeschiedenis in Bagdad
Auteur Tamara Chalabi
Secundaire auteur Auke Leistra ; Atty Mensinga
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Artemis & Co, cop. 2010
Overige gegevens 443 p - ill - 23 cm
Annotatie Met lit. opg - Vert. van: Late for tea at the Deer Palace. - HarperCollins, cop. 2010
ISBN 9789047200260
PPN 325754128
Rubriekscode Irak 945
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Families; Irak
PIM Rubriek Landen en Volken
PIM Trefwoord Irak