De grote hamster massamoord
Boek

De grote hamster massamoord (cop. 2010)/ Katie Davies, met ill. van Hannah Shaw ; [vert. uit het Engels: Janneke Blankevoort]

Anna en Tom zijn gek op hun hamsters. Op een ochtend vinden ze de hamsters dood in hun kooi. Wie heeft dit gedaan? Vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

De 9-jarige Anna en haar broertje Tom zijn dolgelukkig wanneer ze twee hamsters (en acht nakomelingen) krijgen. Hun blijdschap slaat al snel om in verbijstering wanneer negen hamsters op een dag dood in de kooi liggen. Anna, Tom en hun beste vriendin Suzanne gaan op onderzoek uit en ze krijgen daarbij hulp van een oud-medewerkster van de politie. Ze komen tot een lijst met drie verdachten. Helaas moet het onderzoek afgeblazen worden omdat ze muurvast komen te zitten. Ondanks de lugubere titel blijft er een knotsgek en hilarisch speurdersverhaal over dat doorspekt is met droge humor. Het verhaal is door Anna geschreven in dagboekvorm. Het boek, dat de Waterstone's Book Award 2010 won, is verlevendigd met de nodige zwart-witillustraties, die bij de humoristische sfeer van het boek passen en er ook het nodige aan toevoegen. Ze zorgen ervoor dat er vaart in het boek zit. Op het gele omslag van het uit twintig hoofdstukken bestaande boek, is een hamster met een pleister op zijn buik te zien. Eerste deel van vierdelige reeks huisdierthrillers. Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025748708

Titel De grote hamster massamoord
Auteur Katie Davies
Secundaire auteur Hannah Shaw ; Janneke Blankevoort
Type materiaal Boek
Uitgave Haarlem : Gottmer, cop. 2010
Overige gegevens 191 p - ill., plgr - 21 cm
Annotatie Vert. van: The great hamster massacre. - London : Simon & Schuster, 2010
ISBN 9789025748708
PPN 327695870
Genre detectiveroman - dierenleven
Thematrefwoord Huisdieren
Taal Nederlands