Kerst met Bas de Mopperdas
Boek

Kerst met Bas de Mopperdas (cop. 2010)/ Paul Bright [tekst], Jane Chapman [ill. ; vert. uit het Engels: Ellen Hosmar ; red.: Vitataal]

Bas de Mopperdas wil geen Kerstmis vieren, hij wil slapen. Tot drie keer toe wordt hij gestoord door vrienden die wel graag Kerstmis vieren, maar telkens kruipt hij terug in bed. Prentenboek met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De das Bas is boos want hij wil geen Kerstmis vieren, maar slapen. Hij wordt drie keer gestoord en kruipt drie keer terug in bed. Dan ontstaat er paniek omdat Mol vastzit in de kerstboom. Zal Bas de Mopperdas blijven mopperen? Het verhaal is volgens de uitgever een vrije variatie op 'A Christmas Carrol' van Dickens. Het wordt vlot en komisch verteld in de verleden tijd; de tekst staat in een duidelijk schreeflettertype en bij uitroepen en geluiden in een extra groot fantasielettertype. Het verhaal heeft een positief einde. De illustraties bestaan uit spreads in vrolijke en sfeervolle kleuren, met diepte en veel details voor uren kijkplezier. Om de hoogte van de kerstboom te benadrukken als Das droomt moet het boek gekanteld worden om de illustratie volledig te kunnen zien. De illustraties zijn expressief en versterken de tekst. De achtergrond is soms wat donker, maar de tekst is toch goed te lezen. Opmerkelijk: gebruik van dichterlijke vrijheid; een das houdt in werkelijkheid namelijk geen winterslaap. Vooral rond kerst zal het verhaal de sfeer verhogen. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048302826

Titel Kerst met Bas de Mopperdas
Auteur Paul Bright
Secundaire auteur Ellen Hosmar ; Jane Chapman
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, cop. 2010
Overige gegevens [26] p - ill - 29 cm
Annotatie Vert. van: Grumpy Badger's Christmas. - London : Little Tiger Press, 2009
ISBN 9789048302826
PPN 327285184
Genre kerstverhaal
Thematrefwoord Kerstmis
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kerstmis ; Berouw ; Boosheid ; Egoïsme