Hertjes eerste winter
Boek

Hertjes eerste winter (cop. 2010)/ M. Christina Butler [tekst], Frank Endersby [ill. ; vert. uit het Engels: Ellen Hosmar ; red.: Vitataal]

Op een ochtend ontdekt Hertje dat het bos onder de sneeuw verdwenen is. Konijn en Eekhoorn willen met Hertje in de sneeuw spelen, maar Hertje vindt de sneeuw niet leuk. Prentenboek met paginagrote kleurenillustraties en voelelementen. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

In dit grote, bijna vierkante prentenboek valt de glittersneeuw, die op het omslag en op elke bladzijde terug te vinden is, meteen op. Die sneeuw ziet Hertje ook als hij wakker wordt en ontdekt dat alles er anders uit ziet in het bos. Konijn en Eekhoorn zijn ook buiten en laten Hertje door de sneeuw rennen. Als Hertje voor de zoveelste keer gevallen is, is hij het zat. Hij wil terug naar huis. Konijn en Eekhoorn proberen Hertje te verleiden om ook nog van de sneeuw en het ijs te genieten. In dit lieve verhaal stelen Hertje en zijn vrienden meteen het hart van de kijk-lezer. Daarnaast zorgt de glittersneeuw - die te zien en te voelen is - op de paginagrote prenten ook voor veel plezier. Niets nieuws en een wat ouderwets aandoende uitgave. Evengoed: een verhaal van alle tijden; een verhaal om te leren niet bang te zijn voor onbekende dingen. En dan zodanig vormgegeven dat het veel jonge kinderen zal raken en zal uitdagen tot veel en vaak pakken en (laten) lezen. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048302833

Titel Hertjes eerste winter
Auteur M. Christina Butler ; Frank Endersby
Secundaire auteur Ellen Hosmar ; Frank Endersby
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Veltman Uitgevers, cop. 2010
Overige gegevens [20] p - ill - 29 cm
Annotatie Vert. van: The first snow. - London : Little Tiger Press, 2010
ISBN 9789048302833
PPN 327285192
Thematrefwoord Winter ; Voelboeken
Taal Nederlands