O, kom er eens kijken [Boek + DVD]
Boek

O, kom er eens kijken [Boek + DVD] (2010)/ Catharina Fredriks [tekst], & Ietje Rijnsburger [ill.]

Kleine das ziet dat mensenkinderen door een schoen neer te zetten kruidnootjes krijgen van sint en piet. Dat wil hij ook wel. Prentenboek met sfeervolle illustraties in grijs-bruine tinten. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Kleine das gaat de geur van zoetige, kruidige rondjes (pepernoten) achterna en komt uit bij een huis waar net een donkere jongen met een gele jas en een zak is geweest. Hij ziet dat je, om die lekkere nootjes te krijgen, een schoen, een wortel en een plaatje van een man met een witte baard en een rode jas nodig hebt. Kleine das zoekt alles bij elkaar en zet dit neer bij de ingang van zijn dassenburcht. Zou hij de kruidige rondjes ook krijgen? In deze stevige uitgave vertellen vooral de realistische prenten het verhaal: sfeervol, beeldend, lief en in gewassen aquarel met af en toe wat zwarte lijnen. De (vele) tekst zal gauw bekend zijn bij de jonge lezer en daarna zullen de prenten en de welkome voorspelbaarheid van het prachtige verhaal meer dan voldoende zijn om het boek ook zelf te pakken en 'zelf te lezen'. De bijgevoegde dvd vertelt het verhaal (bijna) letterlijk wat jonge, lezende kinderen de mogelijkheid geeft om mee te lezen; het verhaal wordt gespeeld door mensen en poppen. Uitgave met een licentie van Teleac/NOT. Aanrader die zijn weg (door zijn thema) vast en zeker vindt. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789021668529

Titel O, kom er eens kijken [Boek + DVD]
Auteur Catharina Fredriks ; Ietje Rijnsburger
Secundaire auteur Ietje Rijnsburger
Type materiaal Boek
Editie 2e dr;
Uitgave Amsterdam : Ploegsma, 2010
Overige gegevens [24] p - ill - 28 cm - dvd
Annotatie 1e dr. van deze uitg.: 2007 - Uitg. met een licentie van Teleac/NOT - Oorspr. titel: O, kom er eens kijken... - Hilversum : School TV, cop. 2002
ISBN 9789021668529
PPN 328005665
Genre sinterklaas
Thematrefwoord Sinterklaas
Taal Nederlands