Slaap lekker, Meneer Beer
Boek

Slaap lekker, Meneer Beer (2010)/ Jill Murphy, [vert. uit het Engels: Marieke Hoogland]

Meneer Beer heeft veel moeite om in slaap te komen; telkens hoort hij een ander geluid. Prentenboek met paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Meneer Beer kan niet slapen: mevrouw Beer snurkt, baby Beer maakt lawaai, de klok tikt en de kraan lekt. Buiten maken allerlei dieren geluiden. Meneer Beer gaat terug in huis en daar is het eindelijk rustig. Hij slaapt even, dan gaat de wekker en krijgt hij thee op bed. Een aardig, vlot verteld verhaal. Op de linkerpagina kleine zwart-wittekeningen met de tekst die veel herhaling kent. Klanknabootsingen en uitroepen zijn groot afgedrukt. Op de rechterpagina gekleurde, donkere pasteltekeningen, paginagroot en gekaderd. Ze zijn komisch, sfeervol en dragen het verhaal. Ze laten een sfeervol knus, traditioneel 'berengezinsleven' zien, dat identificatiemogelijkheden biedt. Voor deze editie is een nieuwe vertaling gemaakt. Verzorgde uitgave met een glanzende kaft. Geschikt vanaf ca. 4 jaar om te kijken en voor te lezen.

Specificaties

Nederlands | 9789025105723

Titel Slaap lekker, Meneer Beer
Auteur Jill Murphy
Secundaire auteur Marieke Hoogland
Type materiaal Boek
Editie 7e herz. dr;
Uitgave Haarlem : Holland, 2010
Overige gegevens [32] p - ill - 28 cm
Annotatie 1e dr. van deze uitg.: 1987. - Oorspr. Nederlandse uitg.: Nieuwkoop : Heuff, 1980 - Vert. van: Peace at last. - London : Macmillan Children's Books, 1980
ISBN 9789025105723
PPN 32933607X
Thematrefwoord Slapen ; Geluiden ; Repeteerverhalen
Taal Nederlands