Asperger in beeld
Boek

Asperger in beeld leerlingen met Asperger of PDD-NOS in het voortgezet onderwijs (cop. 2010)/ [stripverhalen:] Patricia Bouwhuis, & [autisme-info:] Inge Verstraete

Verschillende facetten van Asperger en PDD-NOS worden via ondermeer ballonstrips toegelicht voor docenten en leerlingen in het voortgezet onderwijs.Marc (ca. 14) heeft het syndroom van Asperger. Wat betekent dit voor hem en voor zijn leraren als hij naar het voortgezet onderwijs gaat? Twaalf ballonstrips in kleur, voorzien van informatie voor docenten. Vanaf ca. 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Marc (ca. 14) heeft het syndroom van Asperger. In stripverhaalvorm wordt uitgelegd wat Asperger of PDD-NOS in het dagelijks leven op de middelbare school betekent. Er zijn twaalf korte ballonstrips in kleur over Marc. Een beetje verwarrend is dat in een van de verhalen (blz. 30) opeens een andere autistische jongen de hoofdpersoon is. Het is niet gelijk duidelijk dat deze René in een droom inziet hoe jongeren met Asperger/PDD-NOS zich voelen. Bijzonder is dat het boek gaat over zowel Asperger als PDD-NOS en niet over klassiek autisme. Deze drie vormen worden achterin wel onder een noemer behandeld (autisme spectrumstoornis). Het boek is tot stand gekomen in samenwerking met een Regionaal Expertise Centrum en het Steunpunt Autisme Noord-Holland. Voorin zijn een voorwoord en inleiding opgenomen. Na de stripverhalen volgt een vrij uitgebreide uitleg over de verschillende syndromen, afwijkende leerstijlen en mogelijke oplossingen. Ten slotte worden per vak tips gegeven aan leraren. De illustraties zijn doelmatig. Deze uitgave maakt deel uit van een voorlichtingspakket met o.a. lesbrieven en digitale voorlichting*. Behalve voor leraren in het voortgezet onderwijs die lesgeven aan jongeren met autisme, zijn de stripverhalen ook bruikbaar voor ondermeer klasgenoten vanaf ca. 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789077671597

Titel Asperger in beeld : leerlingen met Asperger of PDD-NOS in het voortgezet onderwijs
Auteur Patricia Bouwhuis
Secundaire auteur Inge Verstraete
Type materiaal Boek
Uitgave Huizen : Pica, cop. 2010
Overige gegevens 64 p - ill - 30 cm
Annotatie Met lit. opg
ISBN 9789077671597
PPN 328995304
Rubriekscode 462.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen PDD-kinderen; Voortgezet onderwijs
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Asperger