Grote Wolf & Kleine Wolf
Boek

Grote Wolf & Kleine Wolf het geluk, dat maar niet van de boom wilde vallen (cop. 2010)/ [tekst] Nadine Brun-Cosme, [ill.] Olivier Tallec ; [vert. uit het Frans Berd Ruttenberg]

Kleine Wolf ziet een sappig blaadje in een boom, dat hij heel graag wil hebben. Grote Wolf wil een paar seizoenen wachten tot het blaadje vanzelf naar beneden valt. Prentenboek met expressieve verfillustraties in gemengde techniek. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Kleine Wolf ziet in de lente bovenin een boom een lichtgroen, mals en sappig blaadje hangen. Hij vraagt Grote Wolf om het voor hem te pakken, maar die wil wachten tot het blaadje gewoon naar beneden valt. Na de lente komen de zomer, de herfst en de winter en in elk seizoen heeft het blaadje een bepaalde aantrekkingskracht op Kleine Wolf. Halverwege de winter klimt grote Wolf dan toch in de boom, maar als hij het zwarte blaadje aanraakt, valt het in veel stukken uit elkaar. Schitterend, groot formaat prentenboek met paginagrote, kleurrijke, geschilderde prenten, aangevuld met kleurpotlood. Vervolg op 'Kleine Wolf & Grote Wolf', dat in 2010 door de Griffeljury werd bekroond met een Vlag en Wimpel. De sfeer van de vier seizoenen wordt erg goed getroffen, zowel in het verhaal als in de kleuren van de illustraties. De liefdevolle relatie tussen Grote en Kleine Wolf is invoelbaar uitgewerkt. De spanning wordt goed opgebouwd en werkt naar een bevredigend slot toe. Een boek om keer op keer te bekijken en vertrouwd te raken met de loop der seizoenen. Zeer aantrekkelijk omslag en mooie vormgeving. Zeer aan te bevelen! Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789089670595

Titel Grote Wolf & Kleine Wolf : het geluk, dat maar niet van de boom wilde vallen
Auteur Nadine Brun-Cosme
Secundaire auteur Berd Ruttenberg ; Olivier Tallec
Type materiaal Boek
Uitgave [Hoorn] : Hoogland & Van Klaveren, cop. 2010
Overige gegevens [26] p - ill - 31 cm
Annotatie Vert. van: Grand Loup & Petit Loup : la petite feuille qui ne tombait pas. - Paris : Flammarion, 2007
ISBN 9789089670595
PPN 327285893
Thematrefwoord Jaargetijden ; Vriendschap
Taal Nederlands