Schildpad gaat weer naar school
Boek

Schildpad gaat weer naar school (cop. 2010)/ geschreven door Lucy M George, met ill. van Merel Eyckerman ; [vert. uit het Engels door Ineke Ris]

Schildpad gaat na de zomervakantie weer naar school. Op zijn eerste schooldag is hij bang dat hij het helemaal niet leuk zal vinden. Vierkant prentenboek met kleine en paginagrote kleurenillustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De zomervakantie is afgelopen en Schildpad moet weer naar school. Op de eerste dag is hij bang dat hij struikelt, het eten niet lekker is en de kinderen niet aardig tegen hem zijn. Dan bedenkt hij dat het eten ook heel lekker kan zijn en de kinderen misschien wel heel aardig zijn. Hij raapt al zijn moed bij elkaar. Simpel verteld verhaal waarin geen woord te veel staat. Het verhaal in dit vierkante prentenboek gaat vergezeld van sfeervolle kleine en paginagrote waterverfillustraties in zachte kleuren. De verschillende dieren zijn met grote, ronde vormen getekend en hebben daardoor allemaal iets sympathieks. We zien naast Schildpad onder andere een beer, kikker, ganzen en een kat. Mooi aan het verhaal is dat je, net als Schildpad op zijn eerste schooldag, situaties van twee kanten kunt bekijken: je kunt iets negatief zien, maar ook positief. Voor alle kinderen die naar school gaan: iedereen is zenuwachtig. Vanaf ca. 3 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059273078

Titel Schildpad gaat weer naar school
Auteur Lucy M. George
Secundaire auteur Merel Eyckerman ; Ineke Ris
Type materiaal Boek
Uitgave Antwerpen : De Vries-Brouwers, cop. 2010
Overige gegevens [24] p - ill - 26×26 cm
Annotatie Vert. van: Back to school Tortoise. - London : Meadowside Children's Books, 2010
ISBN 9789059273078
PPN 329678787
Genre schoolverhaal
Thematrefwoord Eerste schooldag
Taal Nederlands