Hopla naar de zoo
Boek

Hopla naar de zoo (cop. 2010)/ Bert Smets [ill., tekst: Inge Bergh ; eindred.: Elena Schutjes ; aanpassing ill.: Filip Ceunen]

Konijn Hopla gaat met zijn vriendjes een dagje naar de dierentuin. Uit de vlindertuin is een mooie vlinder ontsnapt. Hopla probeert de vlinder te vangen. Hardkartonnen oblong prentenboek met handvat en gekleurde computeranimaties. Vanaf ca. 2 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Konijn Hopla gaat met zijn vrienden een dagje naar de zoo. Ze gaan allereerst naar de vlindertuin. Als ze weer buiten lopen, blijkt een van de mooie vlinders te zijn ontsnapt. Hopla probeert met een netje de vlinder te vangen, die door de hele dierentuin heen vliegt. Dit hardkartonnen prentenboekje met twee afgeronde hoeken heeft een oblong formaat. Door alle bladzijden is een grote uitsparing in de vorm van een handvat uitgestanst, waardoor het boekje als een koffertje gedragen kan worden. De kleurrijke illustraties, 3D-computeranimaties met schaduwwerking, zijn telkens over beide pagina's verdeeld. Daarin staat de tekst - in een schreefloze letter en gedrukt in een golvende lijn - die duidelijk ondergeschikt is aan de afbeeldingen. De beschreven zoektocht komt visueel tot uiting doordat op alle illustraties ergens de vlinder is afgebeeld. Voor de lezer en de 'meekijker' is de grote vraag: Vind jij de vlinder? Hopla is onder andere bekend van de gelijknamige televisieserie op Z@ppelin en Ketnet en van diverse uitgaven*. Een ongecompliceerd voorlees- en zoekboekje. Vanaf ca. 2 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789031730667

Titel Hopla naar de zoo
Uniforme titel Ga je mee naar de zoo?
Auteur Bert Smets
Secundaire auteur Inge Bergh ; Elena Schutjes ; Filip Ceunen
Type materiaal Boek
Uitgave [Averbode] : Averbode, cop. 2010
Overige gegevens [24] p - ill - 16×24 cm
Annotatie Rugtitel: Ga je mee naar de zoo? - Omslag vermeldt: Ketnet
ISBN 9789031730667
PPN 32962413X
Genre dierenleven
Thematrefwoord Dierentuinen ; Zoekplatenboeken
Taal Nederlands

Relaties/Serie

Hopla
Boek

Hopla (cop. 2009-...)

vol.
Uitgeleend