Lazlo Strangolovs veer en been
Boek

Lazlo Strangolovs veer en been (cop. 2010)/ [vert. uit het Engels: Gert van Santen, ill.: Quinton Winter]

De vader van Kamil is op mysterieuze wijze verdwenen. Kamil komt er samen met zijn vriendin Flori achter dat er bij de Kakelkast, de kippenboerderij in het bos, iets niet pluis is. Vanaf ca. 10 jaar.

Recensie

De vader van Kamil is op mysterieuze wijze verdwenen. Kamil heeft in de gaten dat er bij de Kakelkast, de kippenboerderij in het bos, iets niet pluis is. Sinds een tijdje is daar weer leven te bespeuren, maar er schijnen geen kippen verwerkt te worden. Samen met zijn vriendin Flori gaat Kamil op onderzoek uit. Ze krijgen te maken met ontplofte konijnen, Cosmina Barbescu die steeds dikker wordt, meneer Petri die voedselpakketten uitdeelt en steeds meer extraatjes aan de mensen geeft, dode vogels met kippenschedels en hun schooljuffrouw die steeds meer vingers verliest. Spannend, mysterieus griezelverhaal dat de aandacht van lezers vast blijft houden als ze eenmaal in het verhaal zitten. Korte hoofdstukken en een rommelige lay-out, doordat de zwart-witte penillustraties en handgeschreven tekst door het verhaal heen staan. Geen aantrekkelijke binnenkant, mede vanwege het kleine lettertype; wel een mysterieus omslag in kleur, passend bij het verhaal. Met introductie en nawoord. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789022554609

Titel Lazlo Strangolovs veer en been
Uniforme titel Veer en been
Auteur Lazlo Strangolov
Secundaire auteur Gert van Santen ; Quinton Winter
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Boekerij, cop. 2010
Overige gegevens 281 p - ill - 19 cm
Annotatie Omslagtitel: Veer en been - Vert. van: Lazlo Strangolov's feather and bone : ghost writing from the underground. - London : Walker Books, 2009
ISBN 9789022554609
PPN 325812012
Genre griezelverhaal
Thematrefwoord Verdwijningen
Taal Nederlands