Cartoondieren tekenen
Boek

Cartoondieren tekenen een eenvoudige stap-voor-staptekengids (cop. 2010)/ door Christopher Hart, [red. Stephanie Fitzgerald ... et al. ; vert. uit het Engels: Marion Kieft]

Stap voor stap wordt uitgelegd hoe je allerlei dieren in cartoonstijl kunt tekenen. Met zwart-wittekeningen. Vanaf ca. 11 jaar.

Recensie

Uitgelegd wordt hoe je cartoondieren tekent met simpele vormen en er persoonlijke trekjes en een vleugje humor aan meegeeft. Richtlijnen als lijndikte, lichaamstypen en gebogen lijngebruik worden stap voor stap aangeboden. Allerlei dieren komen in aparte hoofdstukken aan de orde: grote en kleine, hoefdieren, vogels, honden en katten, bijzondere dieren. Elk hoofstuk is herkenbaar aan een eigen kleur. Eerst wordt aandacht besteed aan de algemene kenmerken van het dier. De uitleg is simpel, stapsgewijs en ondersteunt het te tekenen object in de diverse fases van opbouw. Alle werktekeningen zijn in zwart-wit uitgevoerd. In totaal komen tachtig dieren aan de orde. Handzaam boek in ruim A4-formaat, met enkele voorbeelden op het omslag. Overzichtelijke bladspiegel, duidelijke druk. Achterin nog enkele adviezen in de bemoedigende sfeer, zoals 'geloof in jezelf' en 'vraag commentaar op je werk'. Als je je wat meer gericht op het tekenen van cartoondieren wilt toeleggen dan is dit een goede start. Er is geen register opgenomen. De auteur heeft vele boeken over (cartoon)tekenen op zijn naam staan; onlangs verscheen 'Dieren tekenen in cartoonstijl'*. Vanaf ca. 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789089980427

Titel Cartoondieren tekenen : een eenvoudige stap-voor-staptekengids
Auteur Christopher Hart
Secundaire auteur Stephanie Fitzgerald ; Marion Kieft
Type materiaal Boek
Uitgave Kerkdriel : Librero, cop. 2010
Overige gegevens 120 p - ill - 31 cm
Annotatie Vert. van: You can draw cartoon animals. - Laguna Hills, CA : Walter Foster, cop. 2009
ISBN 9789089980427
PPN 32908271X
Rubriekscode 743
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Dierentekenen
PIM Rubriek Hobby's
PIM Trefwoord Cartoontekenen