Big bad city
Boek

Big bad city (cop. 2010)/ Slinkachu, [vert. uit het Engels: OvG ... et al.]

Handgeschilderde, levensechte poppetjes in geënsceneerde situaties, gemaakt en gefotografeerd door de Britse straatkunstenaar (1979).Grote kleurenfoto's van poppetjes die de Britse straatkunstenaar Slinkachu (1979) ergens op straat neerzette. Vanaf ca. 14 jaar.

Recensie

Fotoboek met werk van een Engelse straatkunstenaar die miniatuurpoppetjes in de stad fotografeert. De poppetjes zijn een paar millimeter hoog. Ze zijn op de straat en stoep geplaatst, en worden met attributen zoals bijvoorbeeld mini-auto's gefotografeerd. Het lijkt alsof ze een normaal leven leiden, op kleine schaal, in de grote stad. De taferelen die zo ontstaan zijn zowel humoristisch als ontroerend. Door de schaal gaan de kleine poppetjes bijna verloren in de grote ruimte maar tegelijkertijd gaan ze een bijzondere relatie aan met de omgeving. Soms zijn de taferelen wat anekdotisch. Deze uitgave van het werk van de kunstenaar is speciaal aangepast voor Nederland, met een aantal foto's die in Nederlandse steden zijn gemaakt. De uitgave is mooi verzorgd en goed vormgegeven. Voorin een zeer korte, als dialoog geschreven inleiding door de kunstenaar, achterin een (nog kortere) ironische 'handleiding' voor het fotograferen. Aan het eind een index waarin de foto's in het klein worden herhaald met daarbij de titels, locaties en jaartallen. De kunstenaar is ook actief op internet, met een website en een weblog (www.slinkachu.com). Door de sterk verhalende beelden en de eigentijdse thematiek is het een boek dat ook jongeren vanaf ca. 14 jaar kan aanspreken.

Specificaties

Nederlands | 9789048801909

Titel Big bad city
Auteur Slinkachu"
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Lebowski, cop. 2010
Overige gegevens 147 p - foto's - 22×24 cm
Annotatie Teksten in het Nederlands en Engels - Met index - Vert. gebaseerd op: Little people in the city. - London : Boxtree. - 2008
ISBN 9789048801909
PPN 318238861
Rubriekscode Groot-Brittannië 707.8
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Installaties (beeldende kunst) ; Straatkunst
PIM Rubriek Beeldende kunst
PIM Trefwoord Straatkunst