De Zwarte Steen
Boek

De Zwarte Steen (cop. 2010)/ Miki Monticelli, ill. door Silvia Fusetti en Silvia Bigolin ; [vert. uit het Italiaans: Versis ; red.: Eva de Nef ... et al.]

De fee Cornelia (10) moet de valse Boosdoener verslaan, die zich meester wil maken van de enorme magische krachten van de Zwarte Steen. Vanaf ca. 10 jaar.

Recensie

De 10-jarige Cornelia voltooit haar opleiding tot fee, en gaat samen met haar vrienden op zoek naar de magische Zwarte Steen. Cornelia is de uitverkorene om de valse Boosdoener te verslaan, die zich meester wil maken van de enorme magische krachten van de Zwarte Steen. Vervolg op 'Het magische boek'*. Als je het eerste deel niet kent, kost het moeite om in het verhaal te komen, ondanks een proloog waarin kort verteld wordt wat er in het eerste deel gebeurd is. De vertaling is slordig en zit vol moeilijke woorden en te veel lange zinnen. De vele dialoog in de tekst wordt niet aangegeven met aanhalingstekens, maar met liggende streepjes. Dit komt de leesbaarheid niet ten goede. De illustraties bestaan uit versierde beginletters van elk hoofdstuk, krullen om de paginanummering onder aan de pagina en een lijn met aan weerszijde krullen boven aan elke pagina, waarboven het hoofdstuknummer en de titel wordt weergegeven. Stevig gebonden uitgave, met in het omslag een gestanste cirkel waardoor de zwarte steen te zien is. Een boek vol magie voor een beperkte groep lezers vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789054616276

Titel De Zwarte Steen
Auteur Miki Monticelli
Secundaire auteur Silvia Fusetti ; Eva De Nef
Type materiaal Boek
Uitgave Mechelen : Bakermat, cop. 2010
Overige gegevens 344 p - ill., portr - 21 cm
Annotatie Vert. van: Il Pietra Nera. - Milano : Edizioni Piemme, cop. 2008
ISBN 9789054616276
PPN 329825364
Genre sprookjes
Thematrefwoord sprookjesfiguren ; Magie
Taal Nederlands