Vliegtuig
Boek

Vliegtuig (cop. 2010)/ [tekst Nicholas Harris, vert. uit het Engels: Dennis Friedhoff ; ill. Tim Hutchinson]

Hoe werkt een straalmotor, hoe blijft een vliegtuig in de lucht en hoe ziet het eruit in de cockpit? Allerlei informatie over vliegtuigen, met veel kleurenillustraties en flapjes. Vanaf ca. 11 jaar.

Recensie

In de nieuwe serie 'Hoe werkt het?'* is deze uitgave gewijd aan vliegtuigen. Er wordt informatie gegeven over verschillende aspecten. Zo komen onder andere de volgende onderwerpen aan bod: de eerste vliegtuigen, vliegtuigtypen, motoren en in de cockpit. De teksten zijn vrij beknopt om een goede uitleg te kunnen geven. De technische verklaringen zijn vaak moeilijk te bevatten, te meer omdat een verklarende woordenlijst ontbreekt. Het leerrendement zal hierdoor laag zijn. De vele illustraties (gedetailleerde kleurentekeningen) geven wel een toelichting op de tekst, maar kunnen toch niet verhinderen dat het geheel te moeilijk blijft. Een speels element zijn de flappen in het boek. Deze kun je openen om de onderdelen van het vliegtuig te bekijken. Soms zijn er zelfs flappen onder de flappen zodat je kunt doordringen tot het binnenste. Als eerste kennismaking met het onderwerp is het boek nog wel geschikt, maar voor duidelijkere gegevens zullen andere bronnen moeten worden geraadpleegd. Vanaf ca. 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059473164

Titel Vliegtuig
Auteur Nicholas Harris
Secundaire auteur Dennis Friedhoff ; Tim Hutchinson
Type materiaal Boek
Uitgave [Alphen aan den Rijn] : Atrium, cop. 2010
Overige gegevens 15 p - ill - 31 cm
Annotatie Omslagtitel. - Uitg. in opdracht van Icob - Vert. van: Plane. - Witney : Orpheus Books, 2009. - (How does it work?)
ISBN 9789059473164
PPN 329594192
Rubriekscode 659.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Vliegtuigen
PIM Rubriek Verkeer en Vervoer
PIM Trefwoord Vliegtuigen