2
Boek

2 (cop. 2010)/ Ted van Lieshout, [fotogr. Afdeling Beeld van het Rijksmuseum ; vert. uit het Nederlands naar het Engels Language Unlimited]

Bij 25 kunstwerken uit het Rijksmuseum in Amsterdam staan getallen, veelvouden van 2. Je moet iets tellen, maar wat? Vanaf ca. 7 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Voor dit vierkante boekje selecteerde de schrijver, dichter en tekenaar 25 voorwerpen uit de collectie van het Rijksmuseum in Amsterdam, van middeleeuwse schilderijen tot wandtegeltjes, servies en een poppenhuis. Op de rechterpagina staat het voorwerp in kleur afgebeeld, op de tegenoverliggende pagina staat een getal. Aan kinderen de vraag wat het getal met het voorwerp te maken heeft. Op deze manier stimuleert de auteur ook heel jonge kinderen naar kunst en kunstnijverheid te kijken. Op de laatste pagina's wordt ieder voorwerp kort toegelicht en worden de raadsels met de getallen opgelost. De auteur schreef eerder succesvolle kinderboeken over kunst. In dezelfde opzet zijn nog drie kunstkijk- en telboekjes* uitgekomen. De leeftijdsvermelding op het boekje is vier plus, maar omdat er steeds met veelvouden van twee (t/m vijftig) geteld moet worden en de kunstwerken soms erg gedetailleerd zijn, is 6 à 7 jaar beter.

Specificaties

Nederlands | 9789086890620

Titel 2
Uniforme titel Twee Two
Auteur Ted van Lieshout
Instelling /Language Unlimited, Utrecht
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Rijksmuseum, cop. 2010 - [Amsterdam] : Nieuw Amsterdam
Overige gegevens [64] p - ill - 20×20 cm
Annotatie Teksten in het Nederlands en Engels
ISBN 9789086890620
PPN 326386521
Rubriekscode 700.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Getallen
PIM Rubriek Beeldende kunst
PIM Trefwoord Rijksmusea