De kronieken van Narnia
Boek

De kronieken van Narnia De reis van het drakenschip [Filmeditie] (2010)/ [gebaseerd op het boek van C.S. Lewis], vert. [uit het Engels] door Madeleine van den Bovenkamp-Gordeau

Lucy, Edmund en hun neefje Eustaas beleven allerlei spannende en geheimzinnige avonturen in het land Narnia, wanneer ze op zoek zijn naar de verloren vrienden van koning Caspians vader. Vanaf ca. 10 jaar.

Recensie

Lucy, Edmund en hun neef Eustaas beleven spannende avonturen in Narnia als ze plotseling op het schip De Dageraad van hun vriend, koning Caspian terechtkomen. Samen met hem en zijn bemanning gaan ze op zoek naar zeven verdwenen vrienden van zijn vader. Vijfde deel uit de serie 'De Kronieken van Narnia'. Duidelijk lettertype, korte zinnen, overzichtelijke bladspiegel, getitelde en genummerde hoofdstukken. Deze filmuitgave* bevat als enige illustraties een katern met kleurenfoto's uit de film, met een regel tekst erbij die de scène toelicht. Als je de foto's bekijkt voordat je gaat lezen, verklappen ze het hele verhaal. Kinderen zullen de christelijke symboliek in het verhaal, de leeuw Aslan (Jezus) die telkens opduikt als er hulp nodig is, er nauwelijks uithalen; voor hen is het een fantasy-verhaal. De schrijver is soms hinderlijk aanwezig. Het mooie omslag is kleurig met een fotocollage van alle hoofdpersonen. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789026620577

Titel De kronieken van Narnia : De reis van het drakenschip [Filmeditie]
Uniforme titel De reis van het drakenschip Narnia
Auteur C.S. Lewis
Secundaire auteur Madeleine van den Bovenkamp-Gordeau
Type materiaal Boek
Uitgave Kampen : Callenbach, 2010
Overige gegevens 216 p., [8] p. pl - foto's - 21 cm
Annotatie Filmeditie - Vert. van: The voyage of the Dawn Treader
ISBN 9789026620577
PPN 327122668
Genre sprookjes
Thematrefwoord sprookjesfiguren ; Queesten
Taal Nederlands