Let op | vanaf maandag 8 juli 2024 sluit Rozet Centrum om 20:00 uur (in plaats van 22:00 uur)
Het grote voorleesboek van de winter
Boek

Het grote voorleesboek van de winter (cop. 2010)/ geschreven door Selma Noort, met ill. van Tineke van der Stelt ; [muzieknotatie Ingrid Rietveld ... et al.]

Roel (5) en Noor (6) beleven allerlei avonturen in de winter. Met kerst- en winterliedjes, recepten, knutseltips en veel kleurrijke illustraties. Vanaf ca. 4 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

26 voorleesverhalen over Roel (groep 2), Noor (groep 3), pap en mam en hun kat Dropje, die zich afspelen in december en januari. Kerst op school en thuis, Oud en Nieuw, Driekoningen en wat je zoal met sneeuw kunt doen. De verhalen, gemiddeld tweeënhalve bladzijde lang, zijn zeer herkenbaar voor kleuters. Alle verhalen bij elkaar zijn één groot verhaal. Naast de verhalen zijn er een twaalftal bekende en minder bekende kerst-/winterliedjes met muzieknoten, vier zoete recepten, drie knutselactiviteiten en het winter ABC. De vlotte tekst, op wit glanzend papier, wordt ondersteund door kleurrijke, gedetailleerde illustraties die verschillen in grootte en die, net als de verhalen, warmte en sfeer uitstralen. Soms doen ze denken aan Anton Pieck. Eerder verscheen in dezelfde opzet over Roel en Noor 'Het grote voorleesboek van Sinterklaas'*. Heerlijk boek om 's winters lekker onder de dekens voor te lezen aan kinderen vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789025857134

Titel Het grote voorleesboek van de winter
Auteur Selma Noort
Secundaire auteur Tineke van der Stelt ; Ingrid Rietveld
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Leopold, cop. 2010
Overige gegevens 119 p - ill., muz - 26 cm
ISBN 9789025857134
PPN 328005959
Genre kerstverhaal - verhalenbundel
Thematrefwoord Winter ; Kerstmis
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Winter ; Kerstmis