Welvaart zonder groei
Boek

Welvaart zonder groei economie voor een eindige planeet (2010)/ Tim Jackson, vert. [uit het Engels] Jan Matthieu & Jan Mertens ; voorw. Hans Opschoor ; voorw. Peter Tom Jones e.a.

Macro-economische visie op een toekomst waarin welvaart niet hoeft samen te hangen met economische groei.

Aanwezigheid

Recensie

Dit boek is gebaseerd op het rapport van de Sustainable Development Commission, het onafhankelijke adviesorgaan van de Engelse regering, waarvan de auteur voorzitter was. Het verhaal is bekend: als de economie blijft groeien, gaat dat ten koste van de aarde. Een omslag naar duurzaamheid is onvermijdelijk. Dit academische boek gaat over hoe het zo is gekomen, stelt de noodzaak van economische groei ter discussie en vraagt zich af wat kwaliteit van leven en welvaart betekenen. Een macro-economische visie samen met alternatieven voor toenemende materiële consumptie. Verandering moet voortkomen uit het stellen van grenzen, het economisch model en de sociale logica. Met voorwoorden van Dirk Holemans (Oikos) en Hans Opschoor (hoogleraar en lid VN-commissie). Bevat een uitgebreid notenapparaat, literatuurlijst en index. Enkele grafieken als illustraties in zwart-wit. De Britse auteur is hoogleraar duurzame ontwikkeling, een veelgevraagd spreker en adviseur van regeringen, de VN, EU, Wereldbank en OESO. Daarnaast is hij toneelschrijver.

Specificaties

Nederlands | 9789062244942

Titel Welvaart zonder groei : economie voor een eindige planeet
Auteur Tim Jackson
Secundaire auteur Jan Matthieu ; Jan Mertens
Type materiaal Boek
Uitgave Utrecht : Jan van Arkel, 2010
Overige gegevens 258 p - ill - 23 cm
Annotatie Uitg. i.s.m. Oikos, denktank voor sociaal-ecologische verandering - Met lit. opg., index - Vert. van : Prosperity without growth. - London [etc.] : Earthscan, 2009
ISBN 9789062244942
PPN 324143672
Rubriekscode 309
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Ecologische leefwijze ; Welvaart; Psychologische aspecten
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Welvaart