Procesregie
Boek

Procesregie creatief sturen op gedragen besluitvorming (2010)/ Dees van Oosterhout, [met een voorw. van Thiagi ; red.: Eefje Gerits]

Handleiding voor managers voor interne veranderingen en herstructureringen binnen bedrijven en organisaties, en het creëren van draagvlak daarvoor.

Aanwezigheid

Recensie

Organisaties in de publieke en private sector zijn steeds vaker bezig met interne veranderingen en herstructureringen, bijvoorbeeld als gevolg van fusies, reorganisaties en bezuinigingen. Dat vereist een goede procesaanpak, waarbij kansen moeten worden gegrepen en het management moet openstaan voor een innovatieve aanpak. In dit schitterende en goed geschreven boek wordt helder, fris en duidelijk ingegaan op het belang en de vele mogelijkheden van een goede proces-aanpak. De auteur, een zelfstandig adviseur met een jarenlange ervaring op dit gebied, maakt duidelijk dat goede aanpak van veranderingsprocessen iets anders is dan 'een project'. Het boek bevat waardevolle suggesties om het draagvlak van besluitvorming bij reorganisaties te vegroten. De lezer kan veel hebben aan het tienstappenplan dat zij presenteert. In het laatste, vijfde hoofdstuk worden haar denkbeelden toegelicht aan de hand van een aantal echte praktijkvoorbeelden. Het boek is een 'must' voor iedereen die betrokken is bij organisatorische verandertrajecten.

Specificaties

Nederlands | 9789089650689

Titel Procesregie : creatief sturen op gedragen besluitvorming
Auteur Dees van Oosterhout
Secundaire auteur Eefje Gerits
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave Culemborg : Van Duuren Management, 2010
Overige gegevens XI, 154 p - ill - 24 cm
Annotatie Met lit. opg., index
ISBN 9789089650689
PPN 32799553X
Rubriekscode 366.49
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Procesmanagement ; Besluitvorming; Organisaties
PIM Rubriek Bedrijf en Beroep
PIM Trefwoord Procesmanagement