Eén nijlpaardje
Boek

Eén nijlpaardje een schuif-, draai- en telboek (cop. 2010)/ [ill.: Claudine Gévry, vert. uit het Engels]

Drie olifanten sproeien water met hun slurf, tien flamingo's waden in het water. Vierkant, hardkartonnen telboek met paginagrote kleurenillustraties en beweegbare elementen. Vanaf ca. 2,5 jaar.

Recensie

Vierkant dik (en zwaar) hardkartonnen telboek (van een tot en met tien) met Afrikaanse dieren in de hoofdrol zoals olifanten, giraffen en een nijlpaard. In de bijgevoegde tekstregel wordt een vraag gesteld in de trant van: 'Wie sproeien er water met hun slurf?' Het antwoord is te vinden op solide, weggedraaide, weggeschoven verborgen delen die via een uitgespaard vingerrondje tevoorschijn zijn te halen, naar boven of opzij van de pagina. Ook ontbrekende dieren komen op deze manier in beeld. De geheel gekleurde illustraties beslaan dubbele pagina's; ze geven een goed beeld van de verschillende habitats van de (ongevaarlijk) weergegeven dieren en zijn sfeervol. Er is gewerkt met perspectief, afsnijding, overlapping en beschaduwing. Duidelijke, overzichtelijke bladspiegel. Fijne, gekleurde contourlijnen verhogen de herkenbaarheid. In dezelfde opzet is ook verschenen: 'Een kleine pinguïn en zijn vriendjes'*. Bruikbaar aanwijs- en benoemboek met als meerwaarde het tellen en het zelf in beeld brengen van ontbrekende delen (oog-/handcoördinatie). Vanaf ca. 2,5 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789036628419

Titel Eén nijlpaardje : een schuif-, draai- en telboek
Uniforme titel Eén nijlpaardje en zijn vriendjes
Auteur Claudine Gévry
Type materiaal Boek
Uitgave Lisse : Rebo Productions, cop. 2010
Overige gegevens [12] p - ill - 26×26 cm
Annotatie Rugtitel: Eén nijlpaardje en zijn vriendjes - Vert. van: One little hippo and his friends, pushing, turning and counting book. - Tide Mill Press, cop. 2010
ISBN 9789036628419
PPN 327696141
Genre dierenleven
Thematrefwoord Tellen ; Dieren ; Beweegbare boeken
Taal Nederlands