Groene levenskunst
Boek

Groene levenskunst wat ieder van ons voor het leven op de planeet kan doen (cop. 2010)/ Wilhelm Schmid, vert.uit het Duits door Willem Visser

Pleidooi voor een duurzame levenswijze die zich kenmerkt door terughoudendheid, bezonnenheid en reflectie in de omgang met de natuurlijke leefomgeving.

Recensie

Of we het nu willen of niet en of we het nu bagatelliseren of niet, alles wat de mens doet, heeft allerlei effecten op de fysieke wereld om ons heen. Soms kleine, soms grote, gewenste en ongewenste. Ecologie bestudeert hoe alles samenhangt. De auteur (hoogleraar filosofie aan de Universiteit van Erfurt, Duitsland) legt uit hoe en waarom we er zelf nu al wijs aan doen ons een persoonlijke groene levensstijl eigen te maken. Wachten op anderen, bedrijven en overheden raadt hij af. Ons bewustzijn van de wereld als geheel ontstond toen eerst astronauten en daarna wij beelden van de aarde zagen van ver buiten de dampkring en haar zo als eenheid leerden beschouwen. Ecologische problemen hebben tegenwoordig door onze sterk ontwikkelde technologie enorme impact en bedreigen ons voortbestaan. Iedereen kan steentjes bijdragen van reeds bestaande mogelijkheden (de auteur geeft daarvan menig voorbeeld) om ecologisch te leven, te kopen en met energie om te gaan. Een kort essay over leven in het derde millennium besluit dit inspirerende boekje. Voorzien van enkele treffende illustraties in zwart-wit. Gebonden uitgave in pocketformaat; normale druk.

Specificaties

Nederlands | 9789026322532

Titel Groene levenskunst : wat ieder van ons voor het leven op de planeet kan doen
Auteur Wilhelm Schmid
Secundaire auteur Willem Visser
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Ambo, cop. 2010
Overige gegevens 142 p - ill - 19 cm
Annotatie Met lit. opg - Vert. van: Ökologische Lebenskunst. - Frankfurt am Main : Suhrkamp, 2008
ISBN 9789026322532
PPN 32236096X
Rubriekscode 614.6
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Ecologische leefwijze
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Ecologische leefwijze