Grote Wolf & Kleine Wolf
Boek

Grote Wolf & Kleine Wolf (cop. 2009)/ [tekst] Nadine Brun-Cosme, [ill.] Olivier Tallec ; vert. [uit het Engels] Berd Ruttenberg

Grote Wolf krijgt ongevraagd gezelschap van een kleine wolf. Daar is hij aanvankelijk niet van gediend. Maar langzaam dooit het ijs en raakt hij erg op Kleine Wolf gesteld. Prentenboek met expressieve verfillustraties in gemengde techniek. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Grote Wolf woont onder zijn boom. Op een dag verschijnt Kleine Wolf, die door Grote Wolf met argusogen wordt bekeken en amper wordt gedoogd. Langzaam maar zeker echter ontdooit het ijs tussen de twee. Pas als Kleine Wolf op een dag is verdwenen, begint er iets te knagen bij Grote Wolf. Voor het eerst in zijn leven wordt hij gevoelens gewaar die hij nooit eerder had. Hij mist zijn kleine soortgenoot vreselijk. Uiteindelijk komt Kleine Wolf terug en wordt de wederzijdse genegenheid gedeeld. Pas dan delen de twee dieren woorden met elkaar, wat bijna als een stijlbreuk overkomt, gezien het lange stilzwijgen daarvoor. Het gevoelige karakter van Grote Wolf wordt mooi uitgewerkt als hij verandert van een egocentrische xenofoob tot een vaderlijke vriend. De grote en kleurrijke aquarelprenten, bewerkt met wasco en pen, onderstrepen de tekst en vergroten de in de details verscholen subtiele humor verder uit. Fraai, groot formaat prentenboek dat zeker van pas zal komen bij het aansnijden van thema's als samen delen en omgaan met vreemden/nieuwelingen. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789089670434

Titel Grote Wolf & Kleine Wolf
Uniforme titel Grote Wolf en Kleine Wolf
Auteur Nadine Brun-Cosme
Secundaire auteur Berd Ruttenberg ; Olivier Tallec
Type materiaal Boek
Uitgave [Hoorn] : Hoogland & Van Klaveren, cop. 2009
Overige gegevens [32] p - ill - 31 cm
Annotatie Vert. van: Grand Loup & Petit Loup. - Paris : Flammarion, 2006
ISBN 9789089670434
PPN 321149017
Thematrefwoord Vriendschap
Taal Nederlands