Dierlijk instinct
Boek

Dierlijk instinct (cop. 2008)/ [tekst: David Burnie, red.: Helen Douglas-Cooper ... et al. ; vert. uit het Engels: Han Honders ; red. Nederlandstalige uitg.: Annet Talsma]

Aanwezigheid

Recensie

Instinct is een onderdeel van het totale gedrag van een dier: dat deel waarvoor niets geleerd hoeft te worden, maar dat 'automatisch' tot stand komt. En dat laatste is waar dit boek uit de reeks 'Macht en kracht van de natuur' over gaat. Toch worden ook dingen genoemd die niet onder instinct vallen. Zo is bijvoorbeeld het maar één keer eten van een smerig smakende monarchvlinder aangeleerd gedrag. En zo zijn er meer voorbeelden waarbij de grenzen voor instinct te ruim getrokken zijn. De titel is dus enigszins misleidend. In acht hoofdstukken wordt gekeken naar allerlei situaties waarin dieren (over)leven, zoals levensritme, voedsel, communicatie, voortplanting. Er komen talloze dingen aan de orde, begeleid door - heel veel paginagrote - kleurenillustraties. Bij donkere ondergrond is de leesbaarheid van zwarte letters (grootte 10) lastig. De tekst is geschreven zonder al te veel wetenschappelijk jargon. Dat is plezierig, daarmee is het geschikt voor een breed publiek. Met register.

Specificaties

Nederlands | 9789064078217

Titel Dierlijk instinct
Auteur David Burnie
Secundaire auteur Helen Douglas-Cooper ; Han Honders ; Annet Talsma
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam [etc.] : Reader's Digest, cop. 2008
Overige gegevens 160 p - ill - 30 cm
Annotatie Met reg - Vert. van: Animal instincts. - London : Reader's Digest Association, cop. 2007. - (Nature's mighty powers)
ISBN 9789064078217
PPN 31509236X
Rubriekscode 594
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Instinct; Dieren
PIM Rubriek Dieren
PIM Trefwoord Instinct

Relaties/Serie

Macht en kracht van de natuur

Macht en kracht van de natuur (2008-...)

vol.
Uitgeleend