Laten we dansen
Boek

Laten we dansen stapsgewijs leren stijldansen (cop. 2010)/ Colette Redgrave, [vert. uit het Engels: Yolanda Heersma ; eindred.: Kirsten Verhagen]

Instructiegids voor het leren van ballroomdansen, zoals de wals en foxtrot, en Latijns-Amerikaanse dansen, zoals de salsa en chachacha.

Aanwezigheid

Recensie

Na televisieprogramma's als 'Dancing With The Stars' en 'So you think you can dance' is dansen als hobby weer helemaal terug. Door de populariteit van deze programma's is zelfs stijldansen weer zijn stoffige imago kwijt. Dit aantrekkelijk uitgegeven, royaal formaat boek over stijldansen behandelt vele stijlen. Latijns-Amerikaanse dansen zoals de salsa, samba, rumba, chachacha, pasodoble en ballroomdansen zoals de Engelse en Weense-wals, foxtrot, tango en de quickstep: ze komen allemaal voorbij. Het boek geeft een overzicht van de basispassen van iedere dansstijl en is gericht op beginners. Elke dansstijl wordt geïntroduceerd aan de hand van een korte geschiedenis, feitjes en uitleg. Daarna worden de passen stap-voor-stap geïllustreerd met kleurenfoto's van een danspaar. Elke beweging wordt apart voor de vrouw en de man kort uitgelegd. Een volledige begincursus met advies voor kleding en schoeisel, muziek en etiquette, warming-up en houding, voetenwerk en houding van de armen. Het boek heeft een fris, kleurrijk uiterlijk en richt zich op een jong publiek, mede door de jeugdige dansparen en modieuze kleding.

Specificaties

Nederlands | 9781445410067

Titel Laten we dansen : stapsgewijs leren stijldansen
Auteur Colette Redgrave
Secundaire auteur Yolanda Heersma ; Kirsten Verhagen
Type materiaal Boek
Uitgave Bath [etc.] : Parragon, cop. 2010
Overige gegevens 96 p - foto's - 28 cm
Annotatie Met reg
ISBN 9781445410067
PPN 330036017
Rubriekscode 791.7
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Stijldansen
PIM Rubriek Sport en Spel
PIM Trefwoord Dansen