Wraak voor Michelangelo
Boek

Wraak voor Michelangelo (cop. 2010)/ Christian Bieniek, Marlene Jablonski en Vanessa Walder, uit het Duits vert. door Roger Vanbrabant ; [ill.: Tina Schulte]

Hannah krijgt eindelijk een paard. Maar ze moet hem delen met het meisje Nele. Als Hannah wil meedoen aan een springtoernooi, merken ze dat hun concurrenten roet in het eten willen gooien. Vanaf ca. 8 jaar.

Recensie

Hannah wil altijd al een paard, en als zij dan eindelijk een paard krijgt, moet zij dit samen met een ander meisje, Nele, delen. Nele heeft eigenlijk helemaal geen zin in het paard met de mooie naam Michelangelo en blijkt ook redelijk vervelend te zijn. Maar langzamerhand worden Hannah en Nele goede vriendinnen en als Hannah aan een springtoernooi door een fietsongelukje niet kan deelnemen, neemt Nele haar plaats in. Maar er zijn concurrenten en die proberen te voorkomen dat het paard van Hannah en Nele hoge ogen zal gooien bij het toernooi. De vriendinnen gaan op zoek naar degene die hen tegenwerkt. Traditioneel paardenboek met alle ingrediënten die daarbij horen. Een vlot, weinig literair verhaal, waarin uiteraard een paard een belangrijke rol speelt en enige spanning wordt opgebouwd als er een wedstrijd zal plaatsvinden. Alles is redelijk voorspelbaar en het slot zeer wensvervullend. De hoofdpersonages, Nele en Hannah, komen niet echt uit de verf en blijven nogal oppervlakkig. Een doorsnee meisjesboek rondom een paardenavontuur, met een daaraan aangepast omslag. Vanaf ca. 8 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789044813692

Titel Wraak voor Michelangelo
Auteur Christian Bieniek
Secundaire auteur Roger Vanbrabant ; Tina Schulte ; Marlene Jablonski ; Vanessa Walder
Type materiaal Boek
Uitgave Hasselt : Clavis, cop. 2010
Overige gegevens 118 p - 22 cm
Annotatie Vert. van: Rache für Michelangelo. - Frankfurt am Main : Fischer, cop. 2009
ISBN 9789044813692
PPN 325793220
Genre paarden/pony's
Thematrefwoord paarden ; Vriendschap
Taal Nederlands