Knal! Boem!
Boek

Knal! Boem! explosieve experimenten (cop. 2010)/ Richard Hammond, [red. Joe Harris ... et al. ; fotogr. Andy Crawford ... et al. ; ill. Laurie Peters ; index Chris Bernstein ; vert. uit het Engels Evelien De Vlieger]

Experimenten als het leggen van zeep in de magnetron, het om de tuin leiden van je smaakpupillen of het maken van slijm worden stapsgewijs uitgelegd. Met kleurenfoto's- en tekeningen en weetjes over o.a. electriceit, geluid en water. Vanaf ca. 10 t/m 12 jaar.

Recensie

Verzameling experimenten die thuis door de lezer zijn uit te voeren. Er wordt antwoord gegeven op vragen, zoals 'Wat gebeurt er als je een stuk zeep in de magnetron legt?', 'Hoe maak je zelf een raket?' en 'Hoe draai je een glas ondersteboven zonder het water eruit te laten lopen?'. De experimenten zijn verdeeld over zes hoofdstukken met intrigerende titels als 'Hoog en (meestal) droog, 'Jakkes, vies!' en 'Omhoog die volumeknop'. Aan de hand van een duidelijke beschrijving en werktekeningen wordt het experiment stapsgewijze uitgevoerd. Per experiment wordt aangegeven wat je nodig hebt en hoe het werkt. In elk hoofdstuk worden zes experimenten beschreven. Zowel de zinsbouw als het vlotte woordgebruik is goed op de doelgroep afgestemd. De vele tekeningen en foto's vullen de tekst goed aan. De collageachtige en bijzonder kleurrijke lay-out biedt veel afwisseling. Samen met de korte teksten in verschillende lettertypen is deze erg aantrekkelijk voor jongeren. Het boek bevat een inhoudsopgave, een woordenlijst en een index. Richard Hammond, de bekende presentator van het populaire tv-programma 'Top Gear', is alleen op het omslag te zien en heeft het voorwoord geschreven. Vanaf ca. 10 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789020990553

Titel Knal! Boem! : explosieve experimenten
Auteur Richard Hammond
Secundaire auteur Joe Harris ; Andy Crawford ; Laurie Peters ; Chris Bernstein ; Evelien De Vlieger
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, cop. 2010
Overige gegevens 93 p - ill - 29 cm
Annotatie Omslagtitel - Met index - Vert. van: Blast lab. - London : Dorling Kindersley, cop. 2009
ISBN 9789020990553
PPN 325791104
Rubriekscode 507
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Natuurwetenschappen; Experimenten
PIM Rubriek Wetenschap en Techniek
PIM Trefwoord Experimenten