Versluierde toekomst
Boek

Versluierde toekomst roman (cop. 2010)/ Linda Chaikin, vert. [uit het Engels] door Willem Keesmaat

Een jonge vrouw probeert in Afrika de geheimen rond een verdwenen diamant op te lossen. Vervolg op 'Verduisterde schatten' en 'Verborgen belofte'.

Recensie

Evy is getrouwd met haar geliefde Rogan en wil samen met hem naar Afrika om oude bekenden op te zoeken. Ze houdt geheim dat ze zwanger is omdat ze bang is dat ze dan niet mee mag. Rogan is gekwetst door haar gebrek aan vertrouwen en een diepe verwijdering ontstaat. In Afrika heerst inmiddels een burgeroorlog, bovendien wordt Evy's gezondheid bedreigd door malaria. Rogan intussen gaat op zoek naar het geheim van de zwarte diamant die verdwenen is. Intussen worden er moorden gepleegd vanwege erfenissen, blanken aangevallen door inheemse stammen en oogsten bedreigd door sprinkhanen. Evy en Rogan krijgen nog een nieuwe kans om deze keer op een fundament van waarheid en vertrouwen verder te gaan. Het derde deel van een christelijke Zuid-Afrika trilogie. Het verhaal is erg verwarrend voor wie de voorgaande delen niet kent ('Verduisterde schatten' en 'Verborgen belofte'*) door de vele personen die meespelen of genoemd worden omdat ze in eerdere delen een rol speelden. Veel details van oorlogen, politiek en geschiedenis van diamantwinning maken het verhaal nog ondoorzichtiger. Paperback met kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789043518048

Titel Versluierde toekomst : roman
Auteur Linda Chaikin
Secundaire auteur Willem Keesmaat
Type materiaal Boek
Uitgave Kampen : Kok, cop. 2010
Overige gegevens 464 p - krt - 22 cm
Annotatie Oorspr. Nederlandse uitg.: 2005 - Vert. van: Today's embrace. - Colorado Springs, CO : WaterBrook Press, 2005 - Vervolg op: Verborgen belofte
ISBN 9789043518048
PPN 323867839
Genre historische roman
Taal Nederlands