Het duistere huis
Boek

Het duistere huis (cop. 2010)/ Joe Carrot, [vert. uit het Italiaans: Loes Randazzo ; ill.: Giuliano Aloisi ... et al.]

Mister One chanteert de schrijver Sjef Snorremans om zo de Rode Heuvel in zijn bezit te krijgen. Kan Joe Carrot (ik-figuur) hulp bieden? Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

Mister One chanteert de schrijver Sjef Snorremans om zo de Rode Heuvel in bezit te krijgen en te bebouwen. Joe Carrot (ik-figuur) wordt ingeschakeld. Het vierde deel over het speurkonijn Joe Carrot*, dat onafhankelijk van de andere gelezen kan worden. Een verhaal waarin konijnen de hoofdrol vervullen, alsof ze mensen zijn. De stijl waarin het verhaal is geschreven en vormgegeven, lijkt op de boeken over Geronimo Stilton: verschillende lettertypes in grootte en vormgeving, woordgrapjes als 'het loopt uit de poot' en veel illustraties. Naast het verhaal zijn er ook kleurige pagina's en illustraties opgenomen met diverse informatie over Joe Carrots familie, zijn huis, de stad Knijnopolis, het eiland en uitvindingen van een oud-politieman. Die onderbreken het verhaal soms hinderlijk en voegen niet altijd iets toe. Het omslag toont, in foliedruk, Joe in zijn snelle auto. Liefhebbers van Geronimo Stilton, Kid Kat en Oscar Tortuga zullen dit avontuur, dat niet zoveel voorstelt, wel kunnen waarderen. Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789085921332

Titel Het duistere huis
Auteur Joe Carrot
Secundaire auteur Loes Randazzo ; Giuliano Aloisi ; Elisabetta Dami
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : De Wakkere Muis, cop. 2010 - Mechelen : Baeckens Books
Overige gegevens 210 p - ill., krt., plgr - 20 cm
Annotatie Gebaseerd op een idee van Elisabetta Dami - Vert. van: La casa delle ombre. - Milano : Edizioni Piemme, cop. 2006
ISBN 9789085921332
PPN 328317055
Genre detectiveroman
Taal Nederlands