Beter omgaan met de ziekte van Alzheimer
Boek

Beter omgaan met de ziekte van Alzheimer (cop. 2010)/ Françoise Forette, Anne Éveillard, [vert. uit het Frans: Hilde Nagel]

Praktische informatie voor familieleden, mantelzorgers en mensen in de omgeving van patiënten.

Aanwezigheid

Recensie

Op dit moment krijgt in Nederland ongeveer 11% van de mensen ouder dan 75 jaar de ziekte van Alzheimer. Met een stijgende levensverwachting wordt dit een toenemend probleem voor de volksgezondheid. De oorzaak van de ziekte van Alzheimer wordt nog steeds niet goed begrepen. We lezen wat nu bekend is over deze aandoening. Wat zijn de kenmerken, wie vormen de risicogroep, wat betekenen de geheugenstoornissen, welke gedragsstoornissen komen voor en hoe komt men tot de diagnose? Een belangrijk deel van het boek wordt ingenomen door praktische vragen en antwoorden, en hoe om te gaan met de ziekte. Deze uitgave is geschreven door een Franse hoogleraar geriatrie en een journalist. Het is adequaat bewerkt voor het Nederlandse taalgebied. Doelgroep zijn vooral de naasten van de patiënt. Behandelaars vinden in een notendop globale informatie over de laatste ontwikkelingen. In het algemeen een geschikt boek voor de doelgroep, hoewel sommige tips wel heel curieus zijn. Zoals een Alzheimerpatiënt zelf een reis laten organiseren 'buiten de gebaande paden om'. Met een goede index en relevante adressen en websites.

Specificaties

Nederlands | 9789044724547

Titel Beter omgaan met de ziekte van Alzheimer
Uniforme titel De ziekte van Alzheimer Alzheimer
Auteur Françoise Forette
Secundaire auteur Hilde Nagel ; Anne Éveillard
Type materiaal Boek
Uitgave Aartselaar : Deltas, cop. 2010
Overige gegevens 112 p - 20 cm
Annotatie Met reg - Vert. van: Mieux vivre avec la maladie d'Alzheimer. - Paris : Hachette, cop. 2005. - (Hachette pratique)
ISBN 9789044724547
PPN 330084151
Rubriekscode 324
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Ziekte van Alzheimer
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Ziekte van Alzheimer

Relaties/Serie

Raadgever gezondheid

Raadgever gezondheid (1999-...)

vol.
Uitgeleend