Wat hebben we vandaag (niet) op school geleerd?
Boek

Wat hebben we vandaag (niet) op school geleerd? Jan De Smet zingt grappige & ondeugende liedjes (cop. 2010)/ [alle liedjes tekst en muz.: Jan De Smet ... et al., ill. Tom Hautekiet]

Teksten van dertien grappige liedjes over kattekwaad, de boekhandel en opruimen. Met collageachtige kleurenillustraties. Op cd gezongen door Jan de Smet. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Klein vierkant luisterboek met dertien liedteksten van ondermeer Jan de Smet, bekend van de Vlaamse cabaretgroep 'De nieuwe Snaar'. De teksten verschillen qua moeilijkheidsgraad. De liedjes over kattekwaad, opruimen en een stoere cowboy die verzot is op aardappelpuree, zijn toegankelijker dan het nummer over het Vlaamse koningshuis. Woorden als ambiance, malheur, lawijt, geburen en ambetant zijn door Nederlandse kinderen binnen de context wel te begrijpen. Er is sprake van eindrijm (abcb, abab). De schrijfstijl is verhalend en luchtig met gevoel voor humor. Het boekje is verlevendigd met collageachtige kleurrijke illustraties met 'uitgeknipte' mensfiguurtjes die zijn opgebouwd uit diverse kleurvlakjes. De gehele vormgeving doet speels en kleurrijk aan. De bijbehorende cd wordt ingezongen door Jan de Smet. De liedjes zijn gekoppeld aan een bepaalde muziekstijl, waaronder: cajun, ragtime, reggae, blues, rap, punk en folk. De verzorgde muziek heeft daardoor een educatieve meerwaarde. De cd bevat tevens de karaokeversies. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789020994322

Titel Wat hebben we vandaag (niet) op school geleerd? : Jan De Smet zingt grappige & ondeugende liedjes
Uniforme titel Wat hebben we vandaag op school geleerd?
Auteur Jan De Smet
Secundaire auteur Tom Hautekiet
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, cop. 2010
Overige gegevens [32] p - ill - 16×16 cm - cd
Annotatie Omslagtitel
ISBN 9789020994322
PPN 329800787
Rubriekscode 788.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kinderliedjes
PIM Rubriek Muziek
PIM Trefwoord Kinderliedjes