Let op | maandag 20 mei 2024 (2e Pinksterdag) zijn alle Rozet locaties gesloten
Het leven van een ridder
Boek

Het leven van een ridder (cop. 2010)/ tekst van Peter Chrisp, [vert. uit het Engels Tjalling Bos ; reg. Ann Barrett ; kartonwerk Alan Brown ; afb. Alan Lathwell ... et al. ; red. Anna Brett ... et al.]

Kruip in de huid van een ridder, leef in een kasteel, verzorg je paard en doe mee aan een steekspel. Middeleeuws aandoend boek met kleurenillustraties, uitvouwbare bladzijden en papieren modellen. Vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

In dit grote, aantrekkelijk vormgegeven boek wordt veelzijdig en genuanceerd (ook aandacht voor moraal) de wereld van de ridder besproken. In een middeleeuws aandoende setting komen onderwerpen als opleiding, het paard, de uitrusting, het leven in een kasteel, en de gedragsregels voor de ridderlijkheid aan bod. Prachtig beeldmateriaal, uitklapbare bladzijden en boekjes en zelfs drie driedimensionale zelf te maken modellen. De vele gedetailleerde kleurentekeningen lijken zo uit de middeleeuwen te komen. Voor de doelgroep zijn de korte teksten voor het grootste deel goed te lezen. Het boek stimuleert kinderen om aan de slag te gaan. Ze kunnen een ridderhelm maken, en een paard en ridder aankleden. De losse papieren bouwstenen daarvoor zijn opgeborgen in stevige enveloppen. Dat maakt de uitgave wel kwetsbaar. Kinderen zullen het echter met plezier lezen, dingen ontdekken en de knutsels maken. Deel uit een serie waarin kinderen in de huid kunnen kruipen van iemand anders. Voorzien van register. Aantrekkelijke voorkant met helm, waarvan het vizier omhoog geschoven kan worden. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789051161298

Titel Het leven van een ridder
Auteur Peter Chrisp
Secundaire auteur Tjalling Bos ; Ann Barrett ; Alan Lathwell ; Alan Brown ; Anna Brett
Type materiaal Boek
Uitgave Rijswijk : De Vier Windstreken, cop. 2010
Overige gegevens 19 p - ill - 27 cm - 10 bijl
Annotatie Met reg - Vert. van: Imagine you 're a knight. - London : Quarto Children's Books, cop. 2009
ISBN 9789051161298
PPN 32299960X
Rubriekscode 925
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Ridders
PIM Rubriek Geschiedenis
PIM Trefwoord Ridders