Managing
Boek

Managing (cop. 2010)/ Henry Mintzberg, [vert. uit het Engels: Carry Oomis]

Praktische visie van de managementgoeroe op leidinggeven, gebaseerd op een onderzoek naar managementstijlen bij verschillende organisaties.

Aanwezigheid

Recensie

Een nieuw boek van Mintzberg betekent veel in het land van managers, waarin Mintzberg onbetwist de grote keizer is. Elke echte manager leest Mintzberg en wie dat doet, kan bijna alles verder ongelezen laten. Ook in dit nieuwe boek toont hij zijn praktisch vernuft en genialiteit door gewoon te zeggen waar het op staat: 'leiderschap is gewoon goed uitgevoerd management'. Zijn basisopvattingen scherpt hij in ieder boek opnieuw aan. In deze studie observeert en analyseert hij 29 managers uit allerlei typen organisaties en bedrijfstakken: wat doen ze precies? Daarna scherpt hij zijn managementmodel aan met oog voor de dynamiek, variaties en grote vraagstukken in het management en concludeert vervolgens, dat leiderschap een vaardigheid is: een echte leider weet zijn plus- en minpunten effectief te combineren waarbij hij zijn eigen stijl ontwikkelt. Hiervoor biedt de auteur een schat aan kennis, inzichten en ervaringen aan, waarbij hij met name door de concrete en zeer toegankelijk geschreven casuïstiek een nieuw standaardwerk aan zijn oeuvre toevoegt. Met literatuur- en notenapparaat.

Specificaties

Nederlands | 9789047082118

Titel Managing
Auteur Henry Mintzberg
Secundaire auteur Carry Oomis
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam [etc.] : Business Contact, cop. 2010
Overige gegevens 349 p - ill - 23 cm
Annotatie Op omslag: Nederlandstalige ed. - Met lit. opg., reg - Vert. van: Managing. - San Francisco, CA : Berret-Koehler, cop. 2010
ISBN 9789047082118
PPN 327978961
Rubriekscode 366.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Management
PIM Rubriek Bedrijf en Beroep
PIM Trefwoord Management

Relaties/Serie

Business bibliotheek
Boek

Business bibliotheek (1991-...)

vol.
Uitgeleend