Sander & Sofie en het allermooiste huis
Boek

Sander & Sofie en het allermooiste huis (cop. 2010)/ Libby Gleeson [tekst], Freya Blackwood [ill. ; vert. uit het Engels: Jenny Crum]

Sander vindt zijn verhuizing niet leuk. Als hij in een van de lege verhuisdozen is gekropen, hoort hij een stem. Het meisje wil graag met hem meedoen. Oblong prentenboek met paginagrote illustraties in aquarel en krijt. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Sander moet met zijn ouders verhuizen naar een groot huis. Hij voelt zich ongelukkig, verlangt naar zijn oude huis. Onafscheidelijk van zijn knuffel leert hij Sofie kennen en gaan ze met verhuisdozen bouwen. De auteur geeft het verhaal een leuke wending door het sprookje van 'De drie biggetjes' erin te verwerken. De paginagrote illustraties lopen door over twee bladzijden. Ze zijn prachtig in warme kleuren en in gecombineerde techniek van aquarel en krijt. Er zitten leuke grapjes in verwerkt en ze zijn vanuit verschillende perspectieven gemaakt. Een prentenboek in oblong formaat met als thema verhuizen, maar ook diverse soorten woonvormen en het zoeken van vriendschap. Taal en beeld vormen een perfecte balans. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789060386491

Titel Sander & Sofie en het allermooiste huis
Uniforme titel Sander en Sofie en het allermooiste huis
Auteur Libby Gleeson ; Freya Blackwood
Secundaire auteur Jenny Crum ; Freya Blackwood
Type materiaal Boek
Uitgave [Zeist] : Christofoor, cop. 2010
Overige gegevens [32] p - ill - 26×28 cm
Annotatie Vert. van: Clancy and Millie and the very fine house. - Surrey Hills, Australia : Little Hare Books, 2009
ISBN 9789060386491
PPN 327669209
Thematrefwoord Verhuizen ; Vriendschap
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Verhuizen ; Vriendschap