Prins Tsjaiko
Boek

Prins Tsjaiko een verliefdheidsverhaal (cop. 2010)/ geschreven en verteld door Dimitri Leue, [ill. Geert Hautekiet]

Prins Tsjaiko moet trouwen, voordat hij 20 jaar wordt, maar hij is nog nooit verliefd geweest. Met cd met muziek van 'Het Zwanenmeer' van Tsjaikovski. Vanaf ca. 9 jaar.

Recensie

Prins Tsjaiko moet voor zijn twintigste trouwen, maar hij is nog nooit verliefd geweest. Tevergeefs organiseert koning Kovski voor zijn zoon een bal, waarvoor mooie meisjes worden uitgenodigd. Prins Tsjaiko trekt erop uit, ontdekt veel over verliefdheid en wordt eindelijk ook zelf verliefd. Maar dan is het weer niet goed. Het verhaal verwijst naar 'Het Zwanenmeer' van Pjotr Iljitsj Tsjaikovski, maar de auteur vertelt een nieuw verhaal en doet dat met veel taalhumor. Op de cd bij dit boek leest hij het expressief voor, ondersteund door muziek uit 'Het Zwanenmeer', uitgevoerd door deFilharmonie onder leiding van Rudolf Werthen. Muziek en tekst vullen elkaar prachtig aan en dat geldt ook voor de collage-illustraties: die verbeelden de emoties die tekst en muziek vertellen en verklanken. Na de vertelling volgt de volledige uitvoering van 'Het Zwanenmeer'. Achter in het boek wordt reclame gemaakt voor de KIDconcerten die deFilharmonie organiseert. Dit boek maakt deel uit van een reeks luisterboekjes*, waarin kinderen kunnen kennismaken met klassieke muziek. Vanaf ca. 9 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789020994308

Titel Prins Tsjaiko : een verliefdheidsverhaal
Auteur Dimitri Leue
Secundaire auteur Geert Hautekiet ; Rudolf Werthen
Type materiaal Boek
Uitgave Tielt : Lannoo, cop. 2010
Overige gegevens [63] p - ill - 16×16 cm - cd / muz. uit Het Zwanenmeer door het orkest van deFilharmonie [dirigent Rudolf Werthen]
ISBN 9789020994308
PPN 329787926
Genre sprookjes
Thematrefwoord Sprookjesprinsen ; Verliefdheid
Taal Nederlands