Ik ben een prinses
Boek

Ik ben een prinses (ik weet het zeker) (cop. 2010)/ [tekst] Marlies Visser & Ageeth de Haan, [ill. Marlies Visser ; muz. Ageeth de Haan ... et al.]

Sofie houdt heel erg van mooi aankleden. Ze denkt dat ze een prinses is, maar weet niet wat voor soort prinses. Vierkant prentenboek met paginagrote kleurrijke collages. Inclusief cd met verhaal en liedjes. Vanaf ca. 4 jaar.

Recensie

Sophie weet het zeker; ze is een prinses. Maar wat voor prinses? Ze gaat het vragen aan de bloemen-, de zee-, de zonne-, de pony-, de wolken- en de maanprinses. Ze lijkt op allemaal wel een beetje. Dit vierkante prentenboek bestaat uit sfeervolle originele collages waarin zeer creatief gebruik wordt gemaakt van materialen als lapjes, pailletten, veertjes, kant en plastic voorwerpen op een meest in aquarel geschilderde en getekende achtergrond. De lay-out is heel ruimtelijk en speels en laat veel verschillende gekleurde lettertypes in allerlei groottes zien. De tekst bestaat grotendeels uit korte zinnetjes met voornamelijk spreektaal en bevat daarnaast zes liedjes op rijm die de afzonderlijke prinsessen voor Sophie zingen. Van een duidelijke plot of karaktertekening is geen sprake. Op de bijgeleverde cd wordt verteld wat op de platen te zien is, zodat het verhaal zonder hulp kan worden gelezen, en worden de prinsessenliedjes gezongen, die lief aandoen en goed in het gehoor liggen, maar inhoudelijk weinig om het lijf hebben. Voor echte prinsessenmeisjes. Vanaf ca. 4 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789047606765

Titel Ik ben een prinses : (ik weet het zeker)
Auteur Marlies Visser
Secundaire auteur Ageeth de Haan
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Rubinstein, cop. 2010
Overige gegevens [38] p - ill - 26×27 cm - cd
Annotatie Omslag vermeldt: Inclusief cd met prachtige prinsessenliedjes
ISBN 9789047606765
PPN 325794561
Genre sprookjes
Thematrefwoord Sprookjesprinsessen
Taal Nederlands