De gehoorstoornis survivalgids
Boek

De gehoorstoornis survivalgids ([2010])/ Nico De Braeckeleer, in samenw. met E. De Leenheer ; [coördinatoren Marjolein Noé ... et al. ; ill.: Maaike Devos]

Na uitleg over een gehoorstoornis worden adviezen en tips gegeven om hier goed mee om te leren gaan. Met grappige, stripachtige tekeningen in zwart-wit. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Als je een gehoorstoornis hebt, kun je je eenzaam, onbegrepen en onzeker voelen. Deze herkenbare gids helpt met het probleem om te gaan en de vooroordelen over slechthorenden weg te nemen. Er staan raadgevingen, tips en weetjes in (ook van lotgenoten, want je staat er niet alleen voor!) over contact met andere kinderen, (bij)lessen volgen, hulpmiddelen, therapie, emoties, gehoorschade voorkomen. Communiceren kan ook via gebarentaal, liplezen en vingeralfabet (getekend). En dat je het ver kunt schoppen met een gehoorprobleem bewijst een aantal bekende personen. Ieder hoofdstuk, afgewisseld met zwart-wittekeningetjes (met een groene steunkleur), sluit af met een pittig quizje en mopjes. De hoofdstukken over allerlei soorten gehoorstoornissen, gehoortesten en technische hulpmiddelen kunnen beter aan volwassenen worden overgelaten. Met inleiding over het gebruik van de gids, nuttige websites, register en boodschap voor ouders, leerkrachten en hulpverleners. Leerrijke Vlaamse survivalgids waaruit ieder die met een gehoorstoornis te maken heeft nuttige informatie kan halen. Fris ogende gekleurde omslag. Maakt deel uit van de serie 'Lach en leer'*. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059326910

Titel De gehoorstoornis survivalgids
Auteur Nico De Braeckeleer
Secundaire auteur E. De Leenheer ; Marjolein Noé ; Maaike Devos
Type materiaal Boek
Uitgave Sint-Niklaas : Abimo, [2010]
Overige gegevens 120 p - ill - 23 cm
Annotatie Met index
ISBN 9789059326910
PPN 330170260
Rubriekscode 463.2
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Slechthorende kinderen
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord Slechthorendheid