De DCD survivalgids
Boek

De DCD survivalgids ([2010])/ Paul Calmeyn, in samenw. met Nico De Braeckeleer ; [coördinatoren Marjolein Noé ... et al. ; ill.: Maaike Devos]

Na uitleg over DCD (een coördinatieontwikkelingsstoornis) worden adviezen en tips gegeven om hier goed mee om te leren gaan. Met grappige, stripachtige tekeningen in zwart-wit. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Recensie

In deze handzame, van oorsprong Vlaamse, uitgave, wordt DCD (een coördinatieontwikkelingsstoornis) van verschillende kanten bekeken. Het boekje is voor kinderen met DCD geschreven. Om zelf, of samen met anderen, antwoorden te vinden op alle vragen die dan door je hoofd tollen: wat is DCD, wat doet dit met mijn gevoelens, hoe ga ik er thuis en/of op school mee om, waar vind ik hulp? De informatie wordt in wisselende vormen met de lezer gedeeld: feitelijke informatie en medische achtergronden, ervaringsverhalen, lijstjes, mopjes en veel tips. De tekst is gul voorzien van cartoonachtige illustraties met een blauwe steunkleur. Het boekje sluit af met een korte samenvatting voor opvoeders en leerkrachten, een index en informatie over de andere deeltjes uit de serie 'Lach en leer'* (o.a. over AD(H)D, dylexie, gehoorstoornissen en hoogsensiviteit). Door het serieus nemen van kinderen met een stoornis en de laagdrempeligheid, afwisseling en vele concrete tips en doe-dingen, een waardevolle uitgave voor kinderen met DCD en hun begeleiders. Vanaf ca. 9 t/m 12 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789059326934

Titel De DCD survivalgids
Auteur Paul Calmeyn
Secundaire auteur Nico De Braeckeleer ; Marjolein Noé ; Maaike Devos
Type materiaal Boek
Uitgave Sint-Niklaas : Abimo, [2010]
Overige gegevens 102 p - ill - 23 cm
Annotatie Met index
ISBN 9789059326934
PPN 32991748X
Rubriekscode 463.5
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen DCD-kinderen
PIM Rubriek Lichaam en Gezondheid
PIM Trefwoord DCD

Relaties/Serie

Lach & leer
Boek

Lach & leer (2007-...)

vol.
Uitgeleend