Zo word je National Geographic junior-fotograaf!
Boek

Zo word je National Geographic junior-fotograaf! leren fotograferen met Ruben Smit (2010)/ [tekst Ruben Smit, red. Ester Kerkhoff ; strip Jordi Peters]

Hoe kun je goede foto's maken in de tuin, het bos, de polder, de dierentuin en op het strand? Met informatie over de werking van een camera en veel kleurenfoto's. Vanaf ca. 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Na een korte (autobiografische) inleiding en verantwoording worden aspecten van het fotograferen besproken: onderwerp, vorm en kleur, licht, perspectief, enz. Ook aan bod komen hoe een camera werkt (onder andere onderdelen, sluiter- en belichtingstijd, lichtgevoeligheid), soorten camera's (mobiele telefoon, compactcamera en spiegelreflexcamera) en in schemavorm de voor- en nadelen hiervan. Vervolgens wordt in vijf hoofdstukken ingegaan op het maken van speciale foto's in tuin, bos, polder, strand en dierentuin. Dit gebeurt in de vorm van tips, ondersteund door korte strips en paginagrote kleurenfoto's. De uitgave besluit met aantal paginavullende, verwijzende kleurenfoto's. Vanwege het handzame formaat in oblong en uitvoering (soepele, waterbestendige kaft) gemakkelijk mee te nemen en op locatie te gebruiken. Overzichtelijke kleurrijke lay-out met korte teksten in een vrij kleine letter, die vlot leesbaar zijn. Wel is het handig als je al enige kennis hebt van de vaktermen. Voor juniorfotografen, zowel voor beginners als gevorderden, een zeer bruikbaar boekje. Vanaf ca. 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789089270535

Titel Zo word je National Geographic junior-fotograaf! : leren fotograferen met Ruben Smit
Auteur R. Smit
Secundaire auteur Ester Kerkhoff ; Jordi Peters
Type materiaal Boek
Editie 1e dr;
Uitgave [Washington, DC] : National Geographic Junior, 2010 - [Diemen etc.] : G+J Publishing
Overige gegevens 121 p - ill - 16×22 cm
Annotatie Uitg. in samenw. met Blink Uitgevers
ISBN 9789089270535
PPN 323932460
Rubriekscode 763
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Fotografie
PIM Rubriek Hobby's
PIM Trefwoord Fotografie