De laatste winter
Grote Letter Boek

De laatste winter (cop. 2011)/ Åke Edwardson, [vert. uit het Zweeds Elina van der Heijden ... et al.]

Hoofdinspecteur Erik Winter uit Göteborg krijgt te maken met twee vrouwen die dood naast hun partner in bed gevonden worden en een lijk in zee. Tiende en laatste deel in de reeks.

Recensie

Tiende en volgens de auteur laatste deel in de reeks rond hoofdinspecteur Erik Winter en zijn rechercheteam in Göteborg. Een man, vreselijk overstuur, heeft de politie gebeld met de mededeling dat hij zijn vrouw dood naast zich in bed heeft aangetroffen met een kussen over haar gezicht. Kort daarop wordt een tweede vrouw op precies dezelfde wijze dood naast haar partner in bed gevonden. De politie gaat in beide gevallen uit van partnermoord maar een jonge politievrouw, bij beide zaken betrokken, meent overeenkomstige sporen in de twee huizen te hebben gezien en meldt die aan Winter. Die heeft ondertussen in gezelschap van zijn vrouw en dochters een lijk in zee ontdekt. Sfeervolle, mooi gecomponeerde en goed geschreven misdaadroman, tevens het laatste deel in deze tiendelige politieserie van een Zweedse meervoudig bekroonde topmisdaadauteur. Verhalen die het niet zo zeer van de spanning moeten hebben, hoewel die in dit boek zeker aanwezig is. Het gaat meer om de persoon Winter, zijn eigenaardigheden en bespiegelingen, de eveneens rake karakterisering van de overige personages, de sfeer, dialogen en het langzame ontrafelen van de plot. 'Magistraal slotakkoord' volgens VN's Detective & Thrillergids die vier sterren geeft.

Specificaties

Nederlands | 9789046307366

Titel De laatste winter
Auteur Åke Edwardson
Secundaire auteur Elina van der Heijden
Type materiaal Grote Letter Boek
Uitgave Den Haag : Stichting Uitgeverij XL, cop. 2011
Overige gegevens ... p - 23 cm
Annotatie Oorspr. Nederlandse uitg.: Utrecht : Bruna, cop. 2010 - Met grote letter gedrukt - Vert. van: Den sista vintern. - Stockholm : Norstedts, cop. 2008
ISBN 9789046307366
PPN 330814834
Genre detectiveroman
Taal Nederlands