Met wilskracht naar herstel
Boek

Met wilskracht naar herstel overleven na kindermishandeling (2010)/ Stichting Anton Constandse & Stichting Geheim Geweld, [samenst. en red.: Hameeda Lakho ... et al.]

Persoonlijke verhalen van mensen die als kind het slachtoffer van mishandeling werden en daar nog steeds de gevolgen van ondervinden.

Recensie

Ongeveer 45% van de bevolking is ooit slachtoffer geweest van geweld in de huiselijke kring. Jaarlijks worden ruim 63.000 incidenten geregistreerd bij de politie. Naar schatting wordt 10-12% van de incidenten bij de politie gemeld. De meeste mensen verwerken ervaringen met licht tot matig geweld, 10-15% krijgt klachten op fysiek, seksueel en/of emotioneel gebied. In deze publicatie vertellen vijftien slachtoffers van kindermishandeling hun verhaal. Het zijn tragische verhalen van mannen en vrouwen, van verschillende leeftijden en uit verschillende culturen, die in hun jeugd lichamelijk, psychisch of seksueel zijn mishandeld en nu nog met de gevolgen daarvan kampen. Een aantal van hen wordt geholpen bij de Stichting Anton Constandse, die samen met de Stichting Geheim Geweld het initiatief nam voor dit boek. Het voorwoord is geschreven door Catherine Keyl, zelf ook slachtoffer van kindermishandeling en ambassadeur van de Stichting Geheim Geweld. In de bijlage is informatie opgenomen over kindermishandeling, kinderrechten, hulpverleningsinstellingen en is er een literatuurlijst.

Specificaties

Nederlands | 9789078905486

Titel Met wilskracht naar herstel : overleven na kindermishandeling
Secundaire auteur Hameeda Lakho
Type materiaal Boek
Uitgave Maassluis : De Brouwerij, 2010
Overige gegevens 213 p - 22 cm
ISBN 9789078905486
PPN 329818147
Rubriekscode 323.4
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Kindermishandeling; Interviews
PIM Rubriek Mens en Maatschappij
PIM Trefwoord Kinder-mishandeling