Lang & gelukkig
Boek

Lang & gelukkig (cop. 2010)/ Don Duyns, [foto's Piotr Kukla ... et al.]

Drie sprookjes door elkaar: Assepoester krijgt een vreemde stiefmoeder, Roodkapje krijgt een relatie met de wolf en prins Roderick wordt door zijn moeder uitgehuwelijkt. Met kleurenfoto's uit de gelijknamige film. Vanaf ca. 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De toneelschrijver heeft op komische wijze de klassieke sprookjes Assepoester en Roodkapje samengevoegd, daarbij gebruik makend van actuele verwijzingen naar onze samenleving. Het boek is gebaseerd op de gelijknamige theatervoorstelling (2007) en speelfilm (2009). Het is een raamvertelling vanuit een bejaardentehuis, waarin mevrouw Fee terug wil naar de sprookjeswereld. Irma Zonderboezem ontmoet middels chatten haar Baron en vertrekt met dochters Paris en Hilton naar Sprookjesland. Ze trouwt met de Baron en tiranniseert Assepoester. De dikke Prins Roderick wordt door zijn moeder, de koningin, uitgehuwelijkt, maar blijkt homoseksueel te zijn. Ondertussen ontmoet Roodkapje een verliefde boze wolf, die zijn wolfse gewoontes voor haar wil afzweren. Een boek vol hilarische aspecten, soms net niet schunnig, in een mooi verzorgde uitgave op stevig glanzend wit papier, met vele kleurenfoto's uit de gelijknamige film. Brede marges. De tekst met veel scherpe dialogen is gedrukt in een duidelijke letter. Liefhebbers van toneel zullen dit boek weten te waarderen. Vanaf ca. 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789048807758

Titel Lang & gelukkig
Uniforme titel Lang en gelukkig
Auteur Don Duyns
Secundaire auteur Pieter Kramer ; Piotr Kukla
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Moon, cop. 2010
Overige gegevens 126 p - ill - 23 cm
Annotatie Uitg. is gebaseerd op een idee van Pieter Kramer. - Uitg. is gebaseerd op de gelijknamige theatervoorstelling en speelfilm
ISBN 9789048807758
PPN 327945923
Genre sprookjes
Thematrefwoord sprookjesfiguren ; Raamvertellingen
Taal Nederlands