De verschrikkelijke verhalen van de vrouw in het wit
Boek

De verschrikkelijke verhalen van de vrouw in het wit (cop. 2010)/ Chris Priestley, geïll. door David Roberts ; [vert. uit het Engels Ellis Post Uiterweer]

Robert reist voor het eerst alleen met de trein. Bij hem in de coupé zit een mysterieuze dame in het wit, die hem gruwelijke verhalen vertelt. Vanaf ca. 11 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

Robert reist aan het einde van de vakantie voor het eerst alleen met de trein naar zijn nieuwe Engelse kostschool. In zijn coupé blijken alle passagiers in een diepe slaap te zijn gevallen, behalve een mysterieuze geheel in het wit geklede jonge vrouw die tegenover hem is komen zitten. Als de trein gestopt is voor een tunnel, vertelt ze hem allerlei macabere verhalen. Robert probeert zich groot te houden, maar raakt echter steeds meer van slag. Het lijkt alsof ze al zijn energie uit hem wegzuigt. Dit derde boek in een griezelserie bevat negen korte verhalen in een raamvertelling. Het laatste hoofdstuk is een cumulatie van alle vertellingen en uiteindelijk wordt de ware aard van de vrouw onthuld. Door het lange uitblijven van haar identiteit wordt de suspense gaandeweg het boek steeds verder opgevoerd. Knap geschreven en foutloos vertaalde verhalenroman, waarin geen woord te veel lijkt te staan. Elk gruwelijk verhaal wordt ondersteund door een stemmige, paginagrote zwart-witte potloodtekening. Ook in het Engels aangeboden.* In het genre griezelverhalen een aanwinst. Vanaf ca. 11 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789049924300

Titel De verschrikkelijke verhalen van de vrouw in het wit
Auteur Chris Priestley
Secundaire auteur David Roberts ; Ellis Post Uiterweer
Type materiaal Boek
Uitgave Amsterdam : Pimento, cop. 2010
Overige gegevens 223 p - ill - 22 cm
Annotatie Vert. van: Tales of terror from the tunnel's mouth. - London : Bloomsbury, 2009
ISBN 9789049924300
PPN 327478632
Genre griezelverhaal
Thematrefwoord Raamvertellingen
Taal Nederlands