Er waren eens tien sprookjes...
Boek

Er waren eens tien sprookjes... (cop. 2010)/ [ill.:] Tine Harleman, & [sprookjes (versjes):] Coen Harleman ; [fotogr.: Gerhard Witteveen]

Tien bekende sprookjes zijn, soms grappig, op rijm gezet. Met stapsgewijze uitleg van knutselideeën, paginagrote kleurenfoto's en patronen. Met hulp vanaf ca. 7 t/m 10 jaar.

Aanwezigheid

Recensie

De tien meest bekende sprookjes als Assepoester en Klein Duimpje zijn op rijm gezet, soms heel geestig. Na het luisteren daarnaar, jammer genoeg is er geen cd bij, wordt er geknutseld om de sprookjes tot leven te brengen en ermee te spelen. Duidelijke richtlijnen met achterin patronen, maar vrij lastig om te maken, zeker door kinderen alleen. Hulp van volwassenen is een vereiste om tot een mooi resultaat te komen. Het gebruikte materiaal kost niet veel en zal in de meeste huishoudens voorradig zijn, denk aan gebruikte doosjes, papier, lapjes, cocktailprikkers, wattenstaafjes, klei en verf. Op papier ziet alles er schitterend uit, maar of de gemaakte objecten zich voor spel lenen, is de vraag. Papieren bedden, paarden, koetsen vragen om meer robuustheid. Het idee is leuk en door de makers van dit boek perfect uitgevoerd, maar of dat thuis of op school zal lukken, is een grote vraag. Het boek oogt kleurrijk met veel paginagrote kleurenfoto's, de lay-out is overzichtelijk, grote letters, het omslag is ook zeer aantrekkelijk. Voor handige ouders, juffen en meesters en voor superhandige kinderen vanaf ca. 7 t/m 10 jaar.

Specificaties

Nederlands | 9789043913607

Titel Er waren eens tien sprookjes...
Auteur Tine Harleman ; Coen Harleman
Secundaire auteur Gerhard Witteveen ; Coen Harleman
Type materiaal Boek
Uitgave Baarn : [Tirion Creatief], cop. 2010
Overige gegevens 128 p - ill - 23×23 cm
Annotatie Op omslag: Kijken, luisteren, knutselen, spelen
ISBN 9789043913607
PPN 327993340
Rubriekscode 624.3
Taal Nederlands
Onderwerp algemeen Sprookjes; Gedichten ; Sprookjes; Handenarbeid
PIM Rubriek Hobby's
PIM Trefwoord Sprookjes