Het leven van een loser
DVD

Het leven van een loser journal d'un dégonflé (2010)/ [with] Zachary Gordon ... [et al.], dir. Thor Freudenthal

Greg gaat naar de middelbare school en zou graag populair zijn bij zijn klasgenootje. Hij verloochent zijn oude vrienden en voelt zich steeds eenzamer.

Aanwezigheid

Recensie

Amerikaanse jeugdfilm van Thor Freudenthal met in de hoofdrol Zachary Gordon als de circa 11-jarige Greg Heffley. Greg gaat naar de middelbare school en zou graag populair zijn bij zijn klasgenootje. Hij verloochent zijn oude 'nerderige' vrienden maar gaat zich steeds eenzamer voelen. De film is gebaseerd op de boekenserie van Jeff Kinney, in Nederland uitgegeven onder de titel 'Het leven van een loser'. Peter Hartlaub (San Francisco Chronicle, i) schrijft dat oudere 'elementary school kids', zullen genieten van de 'gross-out humor and slapstick' en geen last zullen hebben van de post-traumatische stress als ze de wredere stukjes van de 'junior high experience' zien. Roger Ebert (Chicago Sun, i) noemt de film levendig, helder en grappig. Hij praat je niet de put in, is niet bevoogdend en weet iets over de menselijke natuur. Hij vindt dat de film dezelfde charme heeft als de boeken. Vanaf circa 9 jaar.

Specificaties

Engels | 8712626095187

Titel Het leven van een loser : journal d'un dégonflé
Uniforme titel Diary of a wimpy kid
PEGI/Kijkwijzer leeftijdsadvies
Secundaire auteur Thor Freudenthal ; Zachary Gordon ; Jeff Kinney
Type materiaal DVD
Uitgave [Amsterdam] : 20th Century Fox, 2010
Overige gegevens 1 dvd-video (ca. 89 min.) - kleur, geluid, breedbeeld
Annotatie Engels, Frans gesproken, Nederlands, Engels, Frans ondertiteld. - Gebaseerd op de boeken van Jeff Kinney - Videoversie van de film: Verenigde Staten, 2010
ISBN 8712626095187
PPN 330814680
Genre schoolverhaal
Taal Engels