De thuiskomst
Grote Letter Boek

De thuiskomst (cop. 2011)/ Barbara & Stephanie Keating, [vert. uit het Engels: Marion Drolsbach ... et al.]

Drie westerse vriendinnen blijven elkaar steunen als zij tegen problemen aanlopen in Kenia, waar zij om verschillende redenen zijn neergestreken.

Recensie

Dit laatste deel van de 'Langani-trilogie' speelt zich af tien jaar na de gebeurtenissen uit de vorige roman. De drie hoofdpersonages, de vriendinnen Hannah, Camilla en Sarah, zijn inmiddels volwassen. Hannah woont nog steeds met haar man in Kenia en runt daar de Langani farm, de boerderij waar zij ooit is opgegroeid. Camilla heeft haar baan als succesvol model vaarwel gezegd om te werken met de gehandicapte safarigids Anthony, voor wie ze ook gevoelens heeft ontwikkeld. Sarah leidt een fijn leven met haar Indiase man, maar het lukt hen niet om een kindje te krijgen. Het verhaal is op zichzelf staand te lezen, maar volgt wel de gebeurtenissen uit de eerdere delen 'De vriendschap'* en 'Land van herkomst'**. De twee auteurs, die zussen van elkaar zijn, zijn erin geslaagd om de belevenissen van de drie hoofdpersonages op warme en integere wijze neer te zetten. Met dit laatste deel heeft de trilogie een waardig slot gekregen. De auteurs, die zijn opgegroeid in Kenia, hebben hun ervaringen in dit land kunnen gebruiken voor deze trilogie.

Specificaties

Nederlands | 9789046307328

Titel De thuiskomst
Auteur Barbara Keating ; Stephanie Keating
Secundaire auteur Marion Drolsbach ; Stephanie Keating
Type materiaal Grote Letter Boek
Uitgave Den Haag : Stichting Uitgeverij XL, cop. 2011
Overige gegevens 3 bd. (1192 p.) - krt - 23 cm
Annotatie Oorspr. Nederlandse uitg.: Amsterdam : Boekerij, cop. 2010 - Met grote letter gedrukt - Vert. van: In borrowed light. - London : Harvill Secker, cop. 2010
ISBN 9789046307328
PPN 330813013
Thematrefwoord Vriendschap ; Kenia; 1976-1990
Taal Nederlands

Relaties/Serie

XL
Boek

XL (1994-...)

vol. 1713
Uitgeleend