Het Boedapest protocol
Boek

Het Boedapest protocol zijn de Nazi's in de Tweede Wereldoorlog wel echt verslagen? (2010)/ Adam LeBor, [vert. uit het Engels: Ammerins Moss-de Boer ; red.: Joke van Dijk-Jonkhoff]

Een Engelse journalist in Hongarije ontdekt dat een oud naziplan om na de Tweede Wereldoorlog middels industrie en grootkapitaal wederom de macht in Europa te grijpen, in gang is gezet.

Recensie

In de winter van 1944 krijgt de joodse Miklos Farkas een kopie in handen van het Boedapest Protocol dat de na-oorlogse plannen van de nazi's bevat, geen militaire macht meer, maar een economische. In het hedendaagse Boedapest wordt de oude Miklos Farkas vermoord en zijn kleinzoon Alex, die werkt voor een Britse krant, wil de moordenaars opsporen. Daarbij krijgt hij te maken met machtige tegenstanders, neofascistische krachten die het in Hongarije voor het zeggen hebben en burgerlijke vrijheden met geweld aan banden leggen. Maar er wordt elders aan de touwtjes getrokken en de toekomst van Europa staat op het spel. De schrijver schetst een huiveringwekkend, maar realistisch aandoend scenario waarin nationalisme, vreemdelingenhaat en racisme (activiteiten om de Roma uit te roeien in Midden-Europa) langzaam greep krijgen op een bevolking. Ook het beeld van de bijna wanhopige enkeling die de plannen van de populistische leiders doorziet, is overtuigend. Een knappe roman, gebaseerd op een echt document, die de lezer geboeid houdt en aan het denken zet. Paperback met vrij kleine druk.

Specificaties

Nederlands | 9789045311197

Titel Het Boedapest protocol : zijn de Nazi's in de Tweede Wereldoorlog wel echt verslagen?
Auteur Adam LeBor
Secundaire auteur Ammerins Moss-de Boer ; Joke van Dijk-Jonkhoff
Type materiaal Boek
Uitgave Rotterdam : BBNC Uitgevers, 2010
Overige gegevens 384 p - 22 cm
Annotatie Vert. van: The Budapest protocol. - London : Reportage Press, 2009
ISBN 9789045311197
PPN 327945125
Genre thriller
Taal Nederlands